Pateuri cu Brînză în Amestec



PATEURI CU BRÎNZĂ ÎN AMESTEC


Ingrediente

Pentru aluat

- 200 g margarină
- 200 g brînză de vaci
- sare
- 400 g făină

Pentru umplutură

- 200 g brînză de vaci
- 100 g cașcaval
- 1 gălbenuș
- coajă de lămîie
- chimen


Mod de preparare

Se pregătește aluatul ca în rețeta anterioară și se lasă la rece cîteva ore.
Se pregătește umplutura din brînză de vaci în amestec cu cașcavalul
dat pe răzătoare, gălbenușul, coaja rasă de lămîie și chimen pisat mărunt.
Se împarte aluatul în patru părți egale, se întind foi groase de 1 cm, se
 pune umplutură pe fiecare foaie de aluat și se rulează pe lung.
Rulourile obținute se pun pe o tavă neunsă, se taie bucăți cu latura de
3 - 4 cm, se ung cu albuș bătut și se coc la foc potrivit, trei sferturi de oră.
Se scot cînd s-au rumenit ușor, se servesc calde, cu bere sau must de mere.



Pateuri cu Brînză în Amestec



PATEURI CU BRÎNZĂ ÎN AMESTEC


Ingrediente

Pentru aluat

- 200 g margarină
- 200 g brînză de vaci
- sare
- 400 g făină

Pentru umplutură

- 200 g brînză de vaci
- 100 g cașcaval
- 1 gălbenuș
- coajă de lămîie
- chimen


Mod de preparare

Se pregătește aluatul ca în rețeta anterioară și se lasă la rece cîteva ore.
Se pregătește umplutura din brînză de vaci în amestec cu cașcavalul
dat pe răzătoare, gălbenușul, coaja rasă de lămîie și chimen pisat mărunt.
Se împarte aluatul în patru părți egale, se întind foi groase de 1 cm, se
 pune umplutură pe fiecare foaie de aluat și se rulează pe lung.
Rulourile obținute se pun pe o tavă neunsă, se taie bucăți cu latura de
3 - 4 cm, se ung cu albuș bătut și se coc la foc potrivit, trei sferturi de oră.
Se scot cînd s-au rumenit ușor, se servesc calde, cu bere sau must de mere.



Plăcintă cu Ciuperci și Carne



PLĂCINTĂ CU CIUPERCI ȘI CARNE


Ingrediente

Pentru aluat

- 200 g margarină
- 200 ml smîntînă
- sare
- 2 linguri de rom
- 400 g făină
-
Pentru umplutură

- 250 g carne slabă
- 200 g ciuperci
- 1 lingură de unt
- sare
- piper măcinat
- 1 ou
- 1 ceapă
- 1 ceșcuță de ulei


Mod de preparare

Se cerne făina într-un vas adînc, se adaugă un praf de sare, se face
o adîncitură în mijlocul vasului și se pune în ea margarina topită
și smîntîna.
Se folosește numai jumătate din cantitatea de margarină, iar cealaltă
se păstrează la cald.
Se frămîntă timp de un sfert de oră un aluat mai moale, care se ține
la rece o oră, după care se scoate și se unge cu margarina rămasă.
Se frămîntă încă un sfert de oră, și se pune din nou la rece pentru o oră.
În acest timp se pregătește umplutura : se curăță ciupercile de partea tare
care a stat în pămînt, se spală cu multă apă rece și se toacă felii subțiri
împreună cu codițele.
Se toacă ceapa, se pun împreună cu carne tocată într-o cratiță emailată,
cu o ceșcuță de ulei.
Amestecul se ține pe foc mic o jumătate de oră.
În acest timp se amestecă ușor în compoziție, ca să nu se ardă ceapa.
Cînd amestecul nu mai are sos, se ia de pe foc și se lasă să se răcească,
se adaugă un ou, se sărează și se piperează după gust și se folosește rece.
Se împarte aluatul în patru părți egale, se întind foi groase de 1 - 2 cm,
se pune umplutură pe fiecare foaie care se rulează pe lungul ei și se
așază toate pe o tavă neunsă, apoi introduc în cuptorul cald.
Se coc plăcintele la foc potrivit și se scot cînd s-au rumenit ușor.


Plăcintă cu Ciuperci și Carne



PLĂCINTĂ CU CIUPERCI ȘI CARNE


Ingrediente

Pentru aluat

- 200 g margarină
- 200 ml smîntînă
- sare
- 2 linguri de rom
- 400 g făină
-
Pentru umplutură

- 250 g carne slabă
- 200 g ciuperci
- 1 lingură de unt
- sare
- piper măcinat
- 1 ou
- 1 ceapă
- 1 ceșcuță de ulei


Mod de preparare

Se cerne făina într-un vas adînc, se adaugă un praf de sare, se face
o adîncitură în mijlocul vasului și se pune în ea margarina topită
și smîntîna.
Se folosește numai jumătate din cantitatea de margarină, iar cealaltă
se păstrează la cald.
Se frămîntă timp de un sfert de oră un aluat mai moale, care se ține
la rece o oră, după care se scoate și se unge cu margarina rămasă.
Se frămîntă încă un sfert de oră, și se pune din nou la rece pentru o oră.
În acest timp se pregătește umplutura : se curăță ciupercile de partea tare
care a stat în pămînt, se spală cu multă apă rece și se toacă felii subțiri
împreună cu codițele.
Se toacă ceapa, se pun împreună cu carne tocată într-o cratiță emailată,
cu o ceșcuță de ulei.
Amestecul se ține pe foc mic o jumătate de oră.
În acest timp se amestecă ușor în compoziție, ca să nu se ardă ceapa.
Cînd amestecul nu mai are sos, se ia de pe foc și se lasă să se răcească,
se adaugă un ou, se sărează și se piperează după gust și se folosește rece.
Se împarte aluatul în patru părți egale, se întind foi groase de 1 - 2 cm,
se pune umplutură pe fiecare foaie care se rulează pe lungul ei și se
așază toate pe o tavă neunsă, apoi introduc în cuptorul cald.
Se coc plăcintele la foc potrivit și se scot cînd s-au rumenit ușor.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții