Pateuri cu Ciuperci



PATEURI CU CIUPERCI


Ingrediente

Pentru aluat

- 200 g margarină
- 1 cană de smîntînă
- 2 ouă
- sare
- 500 g făină

Pentru umplutură

- 200 g ciuperci
- 1 ceapă
- 1 ceșcuță de ulei
- sare
- piper măcinat
- 1 ou
- mentă pisată
- 1 lingură de smîntînă


Mod de preparare

Se cerne făina, se adîncește în mijlocul castroului atît cît este
necesar să încapă smîntîna și jumătate din cantitatea de
margarină, topită pe foc moale.
Se adaugă un praf de sare, ouăle întregi și se frămîntă un aluat
tare care se lasă să se odihnească la rece o oră.
Se scoate și se unge cu jumătate din margarina rămasă, se frămîntă
la rece un sfert de oră, și se ține din nou aluatul la rece o oră.
Se repetă operația, după care se împarte aluatul în patru și se întind
foi groase de 1 cm, pe care se pune umplutura de ciuperci.
Umplutura se pregătește din ciupercile curățate și spălate în mai
multe ape reci, tăiate mărunt și călite în ulei fierbinte, împreună
cu ceapa tocată mărunt.
Cînd amestecul nu mai are sos, iar ceapa a devenit sticloasă, se lasă
să se răcească, se sărează și se piperează după gust, se parfumează
cu mentă pisată mărunt și se adaugă gălbenușul.
Amestecul se subțiază cu o lingură  sau două de smîntînă.
Bucățile de aluat cu umplutură se rulează pe lungul foilor, se pun
pe rînd în tava neunsă, se taie felii groase, care se ung cu albușul
bătut spumă.
Se introduc în cuptorul fierbinte și se coc la foc potrivit pînă se
rumenesc ușor.
Pateurile cu ciuperci sînt picante și se servesc cu bere, must dulce
sau vin nou.


Pateuri cu Ciuperci



PATEURI CU CIUPERCI


Ingrediente

Pentru aluat

- 200 g margarină
- 1 cană de smîntînă
- 2 ouă
- sare
- 500 g făină

Pentru umplutură

- 200 g ciuperci
- 1 ceapă
- 1 ceșcuță de ulei
- sare
- piper măcinat
- 1 ou
- mentă pisată
- 1 lingură de smîntînă


Mod de preparare

Se cerne făina, se adîncește în mijlocul castroului atît cît este
necesar să încapă smîntîna și jumătate din cantitatea de
margarină, topită pe foc moale.
Se adaugă un praf de sare, ouăle întregi și se frămîntă un aluat
tare care se lasă să se odihnească la rece o oră.
Se scoate și se unge cu jumătate din margarina rămasă, se frămîntă
la rece un sfert de oră, și se ține din nou aluatul la rece o oră.
Se repetă operația, după care se împarte aluatul în patru și se întind
foi groase de 1 cm, pe care se pune umplutura de ciuperci.
Umplutura se pregătește din ciupercile curățate și spălate în mai
multe ape reci, tăiate mărunt și călite în ulei fierbinte, împreună
cu ceapa tocată mărunt.
Cînd amestecul nu mai are sos, iar ceapa a devenit sticloasă, se lasă
să se răcească, se sărează și se piperează după gust, se parfumează
cu mentă pisată mărunt și se adaugă gălbenușul.
Amestecul se subțiază cu o lingură  sau două de smîntînă.
Bucățile de aluat cu umplutură se rulează pe lungul foilor, se pun
pe rînd în tava neunsă, se taie felii groase, care se ung cu albușul
bătut spumă.
Se introduc în cuptorul fierbinte și se coc la foc potrivit pînă se
rumenesc ușor.
Pateurile cu ciuperci sînt picante și se servesc cu bere, must dulce
sau vin nou.


Pateuri cu Brînză în Amestec



PATEURI CU BRÎNZĂ ÎN AMESTEC


Ingrediente

Pentru aluat

- 200 g margarină
- 200 g brînză de vaci
- sare
- 400 g făină

Pentru umplutură

- 200 g brînză de vaci
- 100 g cașcaval
- 1 gălbenuș
- coajă de lămîie
- chimen


Mod de preparare

Se pregătește aluatul ca în rețeta anterioară și se lasă la rece cîteva ore.
Se pregătește umplutura din brînză de vaci în amestec cu cașcavalul
dat pe răzătoare, gălbenușul, coaja rasă de lămîie și chimen pisat mărunt.
Se împarte aluatul în patru părți egale, se întind foi groase de 1 cm, se
 pune umplutură pe fiecare foaie de aluat și se rulează pe lung.
Rulourile obținute se pun pe o tavă neunsă, se taie bucăți cu latura de
3 - 4 cm, se ung cu albuș bătut și se coc la foc potrivit, trei sferturi de oră.
Se scot cînd s-au rumenit ușor, se servesc calde, cu bere sau must de mere.



Pateuri cu Brînză în Amestec



PATEURI CU BRÎNZĂ ÎN AMESTEC


Ingrediente

Pentru aluat

- 200 g margarină
- 200 g brînză de vaci
- sare
- 400 g făină

Pentru umplutură

- 200 g brînză de vaci
- 100 g cașcaval
- 1 gălbenuș
- coajă de lămîie
- chimen


Mod de preparare

Se pregătește aluatul ca în rețeta anterioară și se lasă la rece cîteva ore.
Se pregătește umplutura din brînză de vaci în amestec cu cașcavalul
dat pe răzătoare, gălbenușul, coaja rasă de lămîie și chimen pisat mărunt.
Se împarte aluatul în patru părți egale, se întind foi groase de 1 cm, se
 pune umplutură pe fiecare foaie de aluat și se rulează pe lung.
Rulourile obținute se pun pe o tavă neunsă, se taie bucăți cu latura de
3 - 4 cm, se ung cu albuș bătut și se coc la foc potrivit, trei sferturi de oră.
Se scot cînd s-au rumenit ușor, se servesc calde, cu bere sau must de mere.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții