Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Pateuri cu Varză
PATEURI CU VARZĂ
Ingrediente
- Același aluat ca la pateuri cu carne
- 1 varză
- 1 ceșcuță de ulei
- sare
- 1 ceapă
- mentă măcinată
- 1 ou
- 1 linguriță bulion de roșii
Mod de preparare
Se pregătește aluatul și se lasă la rece cît timp se călește varza.
Varza se toacă mărunt, se freacă cu sare și se spală cu apă rece.
Se stoarce și se pune împreună cu o ceapă tocată mărunt să se
călească într-o ceașcă de ulei.
Se lasă să se înmoaie bine varza, apoi se ia de pe foc și se lasă
să se răcească.
Se sărează amestecul și se piperează după gust, se adaugă un
gălbenuș crud și puțină mentă pisată.
Amestecul se colorează cu o linguriță de bulion, apoi se omogenizează.
Aluatul se împarte în partu părți egale, se întind cu vergeaua de
lemn foi groase de 1 cm, se pune umplutura pe fiecare foie și
se rulează pe lungul foii.
Sulurile obținute se așază în tava neunsă, se taie pateuri potrivit
de mari care se ung cu albuș bătut și se coc la foc potrivit, trei
sferturi de oră.
Pateurile cu varză se servesc calde, cu must dulce sau cu bere.
Pateuri cu Varză
PATEURI CU VARZĂ
Ingrediente
- Același aluat ca la pateuri cu carne
- 1 varză
- 1 ceșcuță de ulei
- sare
- 1 ceapă
- mentă măcinată
- 1 ou
- 1 linguriță bulion de roșii
Mod de preparare
Se pregătește aluatul și se lasă la rece cît timp se călește varza.
Varza se toacă mărunt, se freacă cu sare și se spală cu apă rece.
Se stoarce și se pune împreună cu o ceapă tocată mărunt să se
călească într-o ceașcă de ulei.
Se lasă să se înmoaie bine varza, apoi se ia de pe foc și se lasă
să se răcească.
Se sărează amestecul și se piperează după gust, se adaugă un
gălbenuș crud și puțină mentă pisată.
Amestecul se colorează cu o linguriță de bulion, apoi se omogenizează.
Aluatul se împarte în partu părți egale, se întind cu vergeaua de
lemn foi groase de 1 cm, se pune umplutura pe fiecare foie și
se rulează pe lungul foii.
Sulurile obținute se așază în tava neunsă, se taie pateuri potrivit
de mari care se ung cu albuș bătut și se coc la foc potrivit, trei
sferturi de oră.
Pateurile cu varză se servesc calde, cu must dulce sau cu bere.
Pateuri cu Spanac
PATEURI CU SPANAC
Ingrediente
- Același aluat ca la pateurile cu carne
Pentru umplutură
- 1 kg spanac
- 100 g cașcaval
- 1 ou
- sare
- 1/2 lămîie
- 2 linguri de unt
Mod de preparare
Se pregătește aluatul ca la pateurile cu carne, după care se
împarte în patru părți egale și se pune pe fiecare foaie cîte
o parte din umplutură de spanac.
Spanacul se curăță, se spală frunză cu frunză, apoi se opărește
5 minute în apă care clocotește.
Se scurge, se toacă mărunt și se pune într-o cratiță emailată,
cu o lingură de unt, sare și felii subțiri de lămîie.
Se lasă să scadă bine, după care se ia de pe foc și se răcește
compoziția.
Se adaugă un gălbenuș crud și cașcaval ras, se potrivește de
sare și se așază umplutura pe foile de aluat.
Se rulează foile umplute, se așază într-o tavă neunsă, se taie
bucăți cu latura de 3 - 4 cm, se unge fiecare pateu cu albuș
bătut spumă și se introduce în cuptorul cald.
Se coc la foc potrivit, se scot cînd s-au rumenit ușor și se servesc
calde, lîngă must dulce sau bere de casă.
Pateuri cu Spanac
PATEURI CU SPANAC
Ingrediente
- Același aluat ca la pateurile cu carne
Pentru umplutură
- 1 kg spanac
- 100 g cașcaval
- 1 ou
- sare
- 1/2 lămîie
- 2 linguri de unt
Mod de preparare
Se pregătește aluatul ca la pateurile cu carne, după care se
împarte în patru părți egale și se pune pe fiecare foaie cîte
o parte din umplutură de spanac.
Spanacul se curăță, se spală frunză cu frunză, apoi se opărește
5 minute în apă care clocotește.
Se scurge, se toacă mărunt și se pune într-o cratiță emailată,
cu o lingură de unt, sare și felii subțiri de lămîie.
Se lasă să scadă bine, după care se ia de pe foc și se răcește
compoziția.
Se adaugă un gălbenuș crud și cașcaval ras, se potrivește de
sare și se așază umplutura pe foile de aluat.
Se rulează foile umplute, se așază într-o tavă neunsă, se taie
bucăți cu latura de 3 - 4 cm, se unge fiecare pateu cu albuș
bătut spumă și se introduce în cuptorul cald.
Se coc la foc potrivit, se scot cînd s-au rumenit ușor și se servesc
calde, lîngă must dulce sau bere de casă.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții