Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Pateuri cu Varză
PATEURI CU VARZĂ
Ingrediente
- Același aluat ca la pateuri cu carne
- 1 varză
- 1 ceșcuță de ulei
- sare
- 1 ceapă
- mentă măcinată
- 1 ou
- 1 linguriță bulion de roșii
Mod de preparare
Se pregătește aluatul și se lasă la rece cît timp se călește varza.
Varza se toacă mărunt, se freacă cu sare și se spală cu apă rece.
Se stoarce și se pune împreună cu o ceapă tocată mărunt să se
călească într-o ceașcă de ulei.
Se lasă să se înmoaie bine varza, apoi se ia de pe foc și se lasă
să se răcească.
Se sărează amestecul și se piperează după gust, se adaugă un
gălbenuș crud și puțină mentă pisată.
Amestecul se colorează cu o linguriță de bulion, apoi se omogenizează.
Aluatul se împarte în partu părți egale, se întind cu vergeaua de
lemn foi groase de 1 cm, se pune umplutura pe fiecare foie și
se rulează pe lungul foii.
Sulurile obținute se așază în tava neunsă, se taie pateuri potrivit
de mari care se ung cu albuș bătut și se coc la foc potrivit, trei
sferturi de oră.
Pateurile cu varză se servesc calde, cu must dulce sau cu bere.
Postare
ANPC Termeni și Condiții