Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Petits-Beurre
PETITS-BEURRE
Ingrediente
- 100 g unt
- 3 ouă
- 3 linguri de caimac
- 250 g zahăr
- 1/2 linguriță de amoniac
- 500 g făină
- 1/2 făină
Mod de preparare
Se cerne făina, se pune peste ea caimacul , apoi se
adaugă gălbenușurile, pe rînd, timp în care se
amestecă încet cu făina toate ingredientele.
Se stinge amoniacul cu zeama de la o jumătate de
lămîie, se pune peste făină, se adaugă un praf de
sare și albușurile bătute spumă.
La urmă se adaugă zahărul, care s-a dizolvat cu
50 ml apă, pe foc moale.
Se frămîntă un aluat tare, care se odihnește la
rece două ore, apoi se scoate și se lucrează la rece.
Se întinde o foaie groasă de 1 cm, se taie forme
dreptunghiulare sau rotunde, se așază într-o tavă
neunsă și se coc la foc potrivit o jumătate de oră.
Tava se introduce în cuptorul fierbinte, apoi focul
se micșorează.
Biscuiții aceștia nu se pudrează cu zahăr.
Postare
ANPC Termeni și Condiții