Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Prăjitură Delicioasă
PRĂJITURĂ DELICIOASĂ
Ingrediente
- 250 g margarină
- 200 g zahăr pudră
- 1 pahar de lapte
- 2 linguri de cacao
- 3 ouă
- 1/2 linguriță de amoniac
- 1 lingură de rom
- 1/2 lămîie
- 500 g făină
Mod de preparare
Margarina se ține la temperatura camerei, apoi se freacă spumă
cu zahărul pînă cînd aceasta nu se mai simte în compoziție.
Se încorporează pe rînd cele trei gălbenușuri, se pune un praf de
sare, continuînd operația.
Cînd crema este spumoasă, se adaugă praful de copt sau amoniacul
stins cu zeama de la o jumătate de lămîie, se rade coaja de lămîie
în cremă, apoi se toarnă încet laptele.
Ca să nu se taie crema, se pune și o lingură de făină cernută o dată
cu laptele.
Se unge cu unt o tavă mare, se tapetează cu făină și se răstoarnă
trei pătrimi din aluat.
Aluatul care a rămas se amestecă cu o lingură de cacao cernută
proaspăt și se toarnă deasupra.
Se coace prăjitura la foc potrivit trei sferturi de oră.
Cînd este gata, se pudrează cu zahăr farin și se taie numai după ce
s-a răcit o jumătate de oră.
Postare
ANPC Termeni și Condiții