Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Prăjitură din Aluat Franțuzesc
PRĂJITURĂ DIN ALUAT FRANȚUZESC
Ingrediente
- 250 g făină
- 200 g unt
- 1 ceașcă de apă
- sare
- 1 pahar gem de caise
- nuci
Mod de preparare
Se cerne făina într-un castron adînc și se face la mijloc o groapă
mică, în care se pune un praf de sare și o ceașcă de apă caldă.
Se topește jumătate din cantitatea de unt și se pune peste făină,
după care se frămîntă un aluat tare, care se lasă la rece să se
odihnească.
După o oră se scoate, se întinde o foaie care se unge pe toată
suprafața cu unt, se împăturește foaia de aluat și se frămîntă un
sfert de oră.
Se lasă iar la rece, apoi se repetă operația cu untul rămas.
Cînd aluatul se poate folosi, se întinde o foaie groasă de 1 cm, și
se taie forme geometrice cu un cuțit ascuțit sau cu gura paharului,
care se pun pe tava neunsă și se coc, la foc potrivit, douăzeci
de minute.
Dacă prăjiturile se desprind de pe tavă, sînt aproape gata.
Se mai lasă să se rumenească ușor, se scot și se răcesc zece minute.
Se lipesc două cîte două, cu gem de caise în amestec cu nuci tocate.
Se pudrează cu zahăr farin.
Prăjitură din Aluat Franțuzesc
PRĂJITURĂ DIN ALUAT FRANȚUZESC
Ingrediente
- 250 g făină
- 200 g unt
- 1 ceașcă de apă
- sare
- 1 pahar gem de caise
- nuci
Mod de preparare
Se cerne făina într-un castron adînc și se face la mijloc o groapă
mică, în care se pune un praf de sare și o ceașcă de apă caldă.
Se topește jumătate din cantitatea de unt și se pune peste făină,
după care se frămîntă un aluat tare, care se lasă la rece să se
odihnească.
După o oră se scoate, se întinde o foaie care se unge pe toată
suprafața cu unt, se împăturește foaia de aluat și se frămîntă un
sfert de oră.
Se lasă iar la rece, apoi se repetă operația cu untul rămas.
Cînd aluatul se poate folosi, se întinde o foaie groasă de 1 cm, și
se taie forme geometrice cu un cuțit ascuțit sau cu gura paharului,
care se pun pe tava neunsă și se coc, la foc potrivit, douăzeci
de minute.
Dacă prăjiturile se desprind de pe tavă, sînt aproape gata.
Se mai lasă să se rumenească ușor, se scot și se răcesc zece minute.
Se lipesc două cîte două, cu gem de caise în amestec cu nuci tocate.
Se pudrează cu zahăr farin.
Pateuri cu Varză
PATEURI CU VARZĂ
Ingrediente
- Același aluat ca la pateuri cu carne
- 1 varză
- 1 ceșcuță de ulei
- sare
- 1 ceapă
- mentă măcinată
- 1 ou
- 1 linguriță bulion de roșii
Mod de preparare
Se pregătește aluatul și se lasă la rece cît timp se călește varza.
Varza se toacă mărunt, se freacă cu sare și se spală cu apă rece.
Se stoarce și se pune împreună cu o ceapă tocată mărunt să se
călească într-o ceașcă de ulei.
Se lasă să se înmoaie bine varza, apoi se ia de pe foc și se lasă
să se răcească.
Se sărează amestecul și se piperează după gust, se adaugă un
gălbenuș crud și puțină mentă pisată.
Amestecul se colorează cu o linguriță de bulion, apoi se omogenizează.
Aluatul se împarte în partu părți egale, se întind cu vergeaua de
lemn foi groase de 1 cm, se pune umplutura pe fiecare foie și
se rulează pe lungul foii.
Sulurile obținute se așază în tava neunsă, se taie pateuri potrivit
de mari care se ung cu albuș bătut și se coc la foc potrivit, trei
sferturi de oră.
Pateurile cu varză se servesc calde, cu must dulce sau cu bere.
Pateuri cu Varză
PATEURI CU VARZĂ
Ingrediente
- Același aluat ca la pateuri cu carne
- 1 varză
- 1 ceșcuță de ulei
- sare
- 1 ceapă
- mentă măcinată
- 1 ou
- 1 linguriță bulion de roșii
Mod de preparare
Se pregătește aluatul și se lasă la rece cît timp se călește varza.
Varza se toacă mărunt, se freacă cu sare și se spală cu apă rece.
Se stoarce și se pune împreună cu o ceapă tocată mărunt să se
călească într-o ceașcă de ulei.
Se lasă să se înmoaie bine varza, apoi se ia de pe foc și se lasă
să se răcească.
Se sărează amestecul și se piperează după gust, se adaugă un
gălbenuș crud și puțină mentă pisată.
Amestecul se colorează cu o linguriță de bulion, apoi se omogenizează.
Aluatul se împarte în partu părți egale, se întind cu vergeaua de
lemn foi groase de 1 cm, se pune umplutura pe fiecare foie și
se rulează pe lungul foii.
Sulurile obținute se așază în tava neunsă, se taie pateuri potrivit
de mari care se ung cu albuș bătut și se coc la foc potrivit, trei
sferturi de oră.
Pateurile cu varză se servesc calde, cu must dulce sau cu bere.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții