Prăjitură cu Marmeladă de Caise



PRĂJITURĂ CU MARMELADĂ DE CAISE


Ingrediente

- 200 g unt
- 100 g margarină
- sare
- 200 ml smîntînă
- 4 linguri de zahăr
- 2 ouă
- 650 g făină
- marmeladă de caise
- coajă de lămîie



Mod de preparare

Se înmoaie untul pe foc moale, se freacă energic cu o lingură
de lemn, se încorporează gălbenușurile pe rînd, apoi se pune
zahărul și se continuă operația.
În crema obținută se adaugă smîntîna treptat, continuînd să se
amestece, albușurile bătute spumă și făina cernută, în ploaie.
Se frămîntă un aluat tare timp de un sfert de oră, care se lasă
la rece o oră, apoi se unge cu margarină și se frămîntă din nou
un sfert de oră.
Se lasă iar la rece, după care se mai frămîntă un sfert de oră și
se întinde o foaie groasă de 1 cm.
Se taie cu gura unui pahar, care se coc într-o tavă neunsă, la foc
potrivit.
Se lipesc două cîte două, cît sînt calde, cu marmeladă de caise
parfumată cu rom sau cu coajă rasă de lămîie.
Prăjiturile se servesc reci.



Prăjitură cu Marmeladă de Caise



PRĂJITURĂ CU MARMELADĂ DE CAISE


Ingrediente

- 200 g unt
- 100 g margarină
- sare
- 200 ml smîntînă
- 4 linguri de zahăr
- 2 ouă
- 650 g făină
- marmeladă de caise
- coajă de lămîie



Mod de preparare

Se înmoaie untul pe foc moale, se freacă energic cu o lingură
de lemn, se încorporează gălbenușurile pe rînd, apoi se pune
zahărul și se continuă operația.
În crema obținută se adaugă smîntîna treptat, continuînd să se
amestece, albușurile bătute spumă și făina cernută, în ploaie.
Se frămîntă un aluat tare timp de un sfert de oră, care se lasă
la rece o oră, apoi se unge cu margarină și se frămîntă din nou
un sfert de oră.
Se lasă iar la rece, după care se mai frămîntă un sfert de oră și
se întinde o foaie groasă de 1 cm.
Se taie cu gura unui pahar, care se coc într-o tavă neunsă, la foc
potrivit.
Se lipesc două cîte două, cît sînt calde, cu marmeladă de caise
parfumată cu rom sau cu coajă rasă de lămîie.
Prăjiturile se servesc reci.



Prăjitură Delicioasă



PRĂJITURĂ DELICIOASĂ


Ingrediente

- 250 g margarină
- 200 g zahăr pudră
- 1 pahar de lapte
- 2 linguri de cacao
- 3 ouă
- 1/2 linguriță de amoniac
- 1 lingură de rom
- 1/2 lămîie
- 500 g făină



Mod de preparare

Margarina se ține la temperatura camerei, apoi se freacă spumă
cu zahărul pînă cînd aceasta nu se mai simte în compoziție.
Se încorporează pe rînd cele trei gălbenușuri, se pune un praf de
sare, continuînd operația.
Cînd crema este spumoasă, se adaugă praful de copt sau amoniacul
stins cu zeama de la o jumătate de lămîie, se rade coaja de lămîie
în cremă, apoi se toarnă încet laptele.
Ca să nu se taie crema, se pune și o lingură de făină cernută o dată
cu laptele.
Se unge cu unt o tavă mare, se tapetează cu făină și se răstoarnă
trei pătrimi din aluat.
Aluatul care a rămas se amestecă cu o lingură de cacao cernută
proaspăt și se toarnă deasupra.
Se coace prăjitura la foc potrivit trei sferturi de oră.
Cînd este gata, se pudrează cu zahăr farin și se taie numai după ce
s-a răcit o jumătate de oră.


Prăjitură Delicioasă



PRĂJITURĂ DELICIOASĂ


Ingrediente

- 250 g margarină
- 200 g zahăr pudră
- 1 pahar de lapte
- 2 linguri de cacao
- 3 ouă
- 1/2 linguriță de amoniac
- 1 lingură de rom
- 1/2 lămîie
- 500 g făină



Mod de preparare

Margarina se ține la temperatura camerei, apoi se freacă spumă
cu zahărul pînă cînd aceasta nu se mai simte în compoziție.
Se încorporează pe rînd cele trei gălbenușuri, se pune un praf de
sare, continuînd operația.
Cînd crema este spumoasă, se adaugă praful de copt sau amoniacul
stins cu zeama de la o jumătate de lămîie, se rade coaja de lămîie
în cremă, apoi se toarnă încet laptele.
Ca să nu se taie crema, se pune și o lingură de făină cernută o dată
cu laptele.
Se unge cu unt o tavă mare, se tapetează cu făină și se răstoarnă
trei pătrimi din aluat.
Aluatul care a rămas se amestecă cu o lingură de cacao cernută
proaspăt și se toarnă deasupra.
Se coace prăjitura la foc potrivit trei sferturi de oră.
Cînd este gata, se pudrează cu zahăr farin și se taie numai după ce
s-a răcit o jumătate de oră.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții