Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Cornulețe cu Borș
CORNULEȚE CU BORȘ
Ingrediente
- 1 pachet de margarină
- 7 linguri de borș rece
- 2 linguri de untură
- 400 g făină
- 1 lingură de zahăr tos
- 1 lingură de zahăr pudră
- rahat
- sare
Mod de preparare
Se freacă margarina spumă, se adaugă untura care se
încorporează ușor, se pune un praf de sare și se
adaugă borșul, amestecînd în compoziție fără întrerupere.
Peste crema obținută se adaugă o lingură de zahăr și
făina cernută proaspăt.
Se frămîntă un aluat consistent, care se lasă la rece
două ore.
Se împarte în mai multe părți egale, se lucrează la
rece cornulețele care se umplu cu rahat.
Se așază pe o tavă, se introduc în cuptorul fierbinte și
se coc la foc potrivit.
Cornulețele se coc o jumătate de oră, se scot și se pudrează
cu zahăr farin, se lasă să se răcească, apoi se servesc.
Cornulețe cu Borș
CORNULEȚE CU BORȘ
Ingrediente
- 1 pachet de margarină
- 7 linguri de borș rece
- 2 linguri de untură
- 400 g făină
- 1 lingură de zahăr tos
- 1 lingură de zahăr pudră
- rahat
- sare
Mod de preparare
Se freacă margarina spumă, se adaugă untura care se
încorporează ușor, se pune un praf de sare și se
adaugă borșul, amestecînd în compoziție fără întrerupere.
Peste crema obținută se adaugă o lingură de zahăr și
făina cernută proaspăt.
Se frămîntă un aluat consistent, care se lasă la rece
două ore.
Se împarte în mai multe părți egale, se lucrează la
rece cornulețele care se umplu cu rahat.
Se așază pe o tavă, se introduc în cuptorul fierbinte și
se coc la foc potrivit.
Cornulețele se coc o jumătate de oră, se scot și se pudrează
cu zahăr farin, se lasă să se răcească, apoi se servesc.
Cornulețe cu Untură
CORNULEȚE DE UNTURĂ
Ingrediente
- 170 g untură
- 1 ceșcuță de lapte clocotit
- sare
- 300 g făină
- drojdie de bere cît o nucă
- coajă de lămîie
- magium de prune
- 1 lingură de rom
Mod de preparare
Se cerne făina, se face o adîncitură în ea, se adaugă
laptele clocotit, sare, coajă de lămîie și untura
topită și drojdia de bere.
Se frămîntă aluatul un sfert de oră, se lasă la rece o
oră, se scoate și se lucrează pe o planșetă rece, în
cameră neîncălzită.
Aluaturile cu unt și untură nu se lucrează în bucătărie,
ci pe o masă în hol, unde nu este cald.
Astfel, grăsimea din compoziție se degradează și
alterează gustul cornulețelor sau al prăjiturilor.
Se împarte aluatul în mai multe bucăți egale, se întind
foi groase de 1 cm, se taie foile în rază și se pune
umplutura pe partea mai lată.
Se rulează spre interior, se așază cornulețele în tavă neunsă
și se coc la foc potrivit.
Tava se introduce în cuptorul fierbinte, apoi se micșorează
focul.
Cornulețele se umplu cu magium de prune peste care
s-a pus o lingură de rom și coajă rasă de lămîie.
Sînt bune numai reci.
Cornulețe cu Untură
CORNULEȚE DE UNTURĂ
Ingrediente
- 170 g untură
- 1 ceșcuță de lapte clocotit
- sare
- 300 g făină
- drojdie de bere cît o nucă
- coajă de lămîie
- magium de prune
- 1 lingură de rom
Mod de preparare
Se cerne făina, se face o adîncitură în ea, se adaugă
laptele clocotit, sare, coajă de lămîie și untura
topită și drojdia de bere.
Se frămîntă aluatul un sfert de oră, se lasă la rece o
oră, se scoate și se lucrează pe o planșetă rece, în
cameră neîncălzită.
Aluaturile cu unt și untură nu se lucrează în bucătărie,
ci pe o masă în hol, unde nu este cald.
Astfel, grăsimea din compoziție se degradează și
alterează gustul cornulețelor sau al prăjiturilor.
Se împarte aluatul în mai multe bucăți egale, se întind
foi groase de 1 cm, se taie foile în rază și se pune
umplutura pe partea mai lată.
Se rulează spre interior, se așază cornulețele în tavă neunsă
și se coc la foc potrivit.
Tava se introduce în cuptorul fierbinte, apoi se micșorează
focul.
Cornulețele se umplu cu magium de prune peste care
s-a pus o lingură de rom și coajă rasă de lămîie.
Sînt bune numai reci.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții