Biscuiți Simpli



BISCUIȚI SIMPLI


Ingrediente

- 100 g unt
- 4 ouă
- 1 linguriță de amoniac
- 100 g zahăr
- zahăr vanilat
- 250 g făină
- sare
- 2 linguri de zahăr pudră
- 1 lingură de oțet.



Mod de preparare

Se freacă spumă untul cu zahărul și cu cele patru gălbenușuri.
Albușurile se bat spumă tare și se pun peste cremă.
Se parfumează cu vanilie, se adaugă un praf de sare și se
cerne deasupra făina.
Se frămîntă un aluat un aluat mai moale ce se trece prin forme
speciale și se obțin biscuiți care se coc la foc potrivit 20 de minute.
În aluat se pune o linguriță de amoniac stins cu oțet o dată cu
sarea și zahărul vanilat.
Biscuiții se pudrează cu zahăr farin și se șasă să se răcească.


Biscuiți Simpli



BISCUIȚI SIMPLI


Ingrediente

- 100 g unt
- 4 ouă
- 1 linguriță de amoniac
- 100 g zahăr
- zahăr vanilat
- 250 g făină
- sare
- 2 linguri de zahăr pudră
- 1 lingură de oțet.



Mod de preparare

Se freacă spumă untul cu zahărul și cu cele patru gălbenușuri.
Albușurile se bat spumă tare și se pun peste cremă.
Se parfumează cu vanilie, se adaugă un praf de sare și se
cerne deasupra făina.
Se frămîntă un aluat un aluat mai moale ce se trece prin forme
speciale și se obțin biscuiți care se coc la foc potrivit 20 de minute.
În aluat se pune o linguriță de amoniac stins cu oțet o dată cu
sarea și zahărul vanilat.
Biscuiții se pudrează cu zahăr farin și se șasă să se răcească.


Biscuiți Nisipoși



BISCUIȚI NISIPOȘI


Ingrediente

-  180 g unt
- 150 g zahăr
- 250 g făină
- 4 gălbenușuri fierte
- sare
- coajă de lămîie

Mod de preparare


Se cerne făina într-un castron adînc, se face o adîncitură
în care se pun gălbenușurile fierte și trecute prin mașina
de tocat sau pe răzătoare de sticlă, sare, untul topit, zahărul
dizolvat în 50 ml apă și coajă de lămîie.
Se amestecă toate, se frămîntă un aluat vîrtos, care se lasă
să se odihnească la rece două ore.
Se scoate, se întinde o foaie groasă de 2 cm, se taie
dreptunghiuri și se pun să se coacă pe o tavă neunsă, în
cuptorul fierbinte.
Se țin cu focul mare cinci minute, apoi se lasă pentru o
jumătate de oră la foc potrivit.
Se servesc pudrați cu zahăr farin, după ce s-au răcit.


Biscuiți Nisipoși



BISCUIȚI NISIPOȘI


Ingrediente

-  180 g unt
- 150 g zahăr
- 250 g făină
- 4 gălbenușuri fierte
- sare
- coajă de lămîie

Mod de preparare


Se cerne făina într-un castron adînc, se face o adîncitură
în care se pun gălbenușurile fierte și trecute prin mașina
de tocat sau pe răzătoare de sticlă, sare, untul topit, zahărul
dizolvat în 50 ml apă și coajă de lămîie.
Se amestecă toate, se frămîntă un aluat vîrtos, care se lasă
să se odihnească la rece două ore.
Se scoate, se întinde o foaie groasă de 2 cm, se taie
dreptunghiuri și se pun să se coacă pe o tavă neunsă, în
cuptorul fierbinte.
Se țin cu focul mare cinci minute, apoi se lasă pentru o
jumătate de oră la foc potrivit.
Se servesc pudrați cu zahăr farin, după ce s-au răcit.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții