Petits-Beurre



PETITS-BEURRE


Ingrediente

- 100 g unt
- 3 ouă
- 3 linguri de caimac
- 250 g zahăr
- 1/2 linguriță de amoniac
- 500 g făină
- 1/2 făină


Mod de preparare

Se cerne făina, se pune peste ea caimacul , apoi se
adaugă gălbenușurile, pe rînd, timp în care se
amestecă încet cu făina toate ingredientele.
Se stinge amoniacul cu zeama de la o jumătate de
lămîie, se pune peste făină, se adaugă un praf de
sare și albușurile bătute spumă.
La urmă se adaugă zahărul, care s-a dizolvat cu
50 ml apă, pe foc moale.
Se frămîntă un aluat tare, care se odihnește la
rece două ore, apoi se scoate și se lucrează la rece.
Se întinde o foaie groasă de 1 cm, se taie forme
dreptunghiulare sau rotunde, se așază într-o tavă
neunsă și se coc la foc potrivit o jumătate de oră.
Tava se introduce în cuptorul fierbinte, apoi focul
se micșorează.
Biscuiții aceștia nu se pudrează cu zahăr.


Petits-Beurre



PETITS-BEURRE


Ingrediente

- 100 g unt
- 3 ouă
- 3 linguri de caimac
- 250 g zahăr
- 1/2 linguriță de amoniac
- 500 g făină
- 1/2 făină


Mod de preparare

Se cerne făina, se pune peste ea caimacul , apoi se
adaugă gălbenușurile, pe rînd, timp în care se
amestecă încet cu făina toate ingredientele.
Se stinge amoniacul cu zeama de la o jumătate de
lămîie, se pune peste făină, se adaugă un praf de
sare și albușurile bătute spumă.
La urmă se adaugă zahărul, care s-a dizolvat cu
50 ml apă, pe foc moale.
Se frămîntă un aluat tare, care se odihnește la
rece două ore, apoi se scoate și se lucrează la rece.
Se întinde o foaie groasă de 1 cm, se taie forme
dreptunghiulare sau rotunde, se așază într-o tavă
neunsă și se coc la foc potrivit o jumătate de oră.
Tava se introduce în cuptorul fierbinte, apoi focul
se micșorează.
Biscuiții aceștia nu se pudrează cu zahăr.


Biscuiți cu Cacao



BISCUIȚI CU CACAO


Ingrediente

- 100 g unt
- 80 g zahăr pudră
- 1 ou
- 200 g făină
- 2 linguri de cacao
- coajă rasă de lămîie
- sare
- 2 linguri de zahăr pudră



Mod de preparare

Se freacă spumă untul cu zahărul și cu oul întreg.
Cînd crema devine spumoasă, se adaugă cacaua
cernută proaspăt, se parfumează cu coajă de lămîie
și se pune un praf de sare.
Se adaugă făina treptat și se încorporează prin frecare.
Se frămîntă apoi un aluat tare care se lasă să se
odihnească la rece două ore.
Se scoate aluatul de la rece, se întinde o foaie groasă
de 1 cm, se taie cu cuțitul forme diferite și se așază pe
o tavă neunsă, apoi se introduc în cuptorul fierbinte.
Se coc la foc potrivit o jumătate de oră, se scot și se
pudrează cu zahăr farin.


Biscuiți cu Cacao



BISCUIȚI CU CACAO


Ingrediente

- 100 g unt
- 80 g zahăr pudră
- 1 ou
- 200 g făină
- 2 linguri de cacao
- coajă rasă de lămîie
- sare
- 2 linguri de zahăr pudră



Mod de preparare

Se freacă spumă untul cu zahărul și cu oul întreg.
Cînd crema devine spumoasă, se adaugă cacaua
cernută proaspăt, se parfumează cu coajă de lămîie
și se pune un praf de sare.
Se adaugă făina treptat și se încorporează prin frecare.
Se frămîntă apoi un aluat tare care se lasă să se
odihnească la rece două ore.
Se scoate aluatul de la rece, se întinde o foaie groasă
de 1 cm, se taie cu cuțitul forme diferite și se așază pe
o tavă neunsă, apoi se introduc în cuptorul fierbinte.
Se coc la foc potrivit o jumătate de oră, se scot și se
pudrează cu zahăr farin.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții