Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Pișcoturi cu Vanilie
PIȘCOTURI CU VANILIE
Ingrediente
- 100 g unt
- 100 g nuci măcinate
- 150 g făină
- sare
- zahăr vanilat
- 50 g zahăr tos
Mod de preparare
Se freacă untul spumă 5 minute, apoi se
adaugă zahărul tos și se continuă operația
pînă cînd nu se mai simt cristalele de zahăr
în compoziție.
Se adaugă nucile măcinate și două pachete
de zahăr vanilat, un praf de sare și făina
în ploaie.
Se frămîntă la rece un sfert de oră, se întinde
aluatul cu o vergea de lemn, se taie romburi
și cercuri, care se pun să se coacă în tava neunsă.
Se introduce tava în cuptorul fierbinte, se
potrivește focul și se lasă pișcoturile 20 de
minute în cuptor.
Se scot și se servesc numai după ce s-au răcit.
Pișcoturi cu Vanilie
PIȘCOTURI CU VANILIE
Ingrediente
- 100 g unt
- 100 g nuci măcinate
- 150 g făină
- sare
- zahăr vanilat
- 50 g zahăr tos
Mod de preparare
Se freacă untul spumă 5 minute, apoi se
adaugă zahărul tos și se continuă operația
pînă cînd nu se mai simt cristalele de zahăr
în compoziție.
Se adaugă nucile măcinate și două pachete
de zahăr vanilat, un praf de sare și făina
în ploaie.
Se frămîntă la rece un sfert de oră, se întinde
aluatul cu o vergea de lemn, se taie romburi
și cercuri, care se pun să se coacă în tava neunsă.
Se introduce tava în cuptorul fierbinte, se
potrivește focul și se lasă pișcoturile 20 de
minute în cuptor.
Se scot și se servesc numai după ce s-au răcit.
Pișcoturi cu Lămîie
PIȘCOTURI CU LĂMÎIE
Ingrediente
- 350 g untură
- 250 g făină
- 250 g zahăr
- 5 ouă
- 1 lămîie
Mod de preparare
Se freacă untura cu zahărul și gălbenușurile
puse pe rînd.
Se parfumează cu coaja rasă de lămîie, se
stoarce zeama de la o lămîie mică peste cremă,
se adaugă făina și albușurile bătute spumă.
Se frămîntă un aluat tare care se întinde imediat
și se pune foaie întreagă în tavă neunsă.
Se coace la foc potrivit și se scoate cînd s-a
rumenit ușor.
Se răcește în tavă, apoi se taie romburi și
se pudrează cu zahăr farin.
Pișcoturi cu Lămîie
PIȘCOTURI CU LĂMÎIE
Ingrediente
- 350 g untură
- 250 g făină
- 250 g zahăr
- 5 ouă
- 1 lămîie
Mod de preparare
Se freacă untura cu zahărul și gălbenușurile
puse pe rînd.
Se parfumează cu coaja rasă de lămîie, se
stoarce zeama de la o lămîie mică peste cremă,
se adaugă făina și albușurile bătute spumă.
Se frămîntă un aluat tare care se întinde imediat
și se pune foaie întreagă în tavă neunsă.
Se coace la foc potrivit și se scoate cînd s-a
rumenit ușor.
Se răcește în tavă, apoi se taie romburi și
se pudrează cu zahăr farin.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții