Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Chec cu Stafide și Rahat
CHEC CU STAFIDE ȘI RAHAT
Ingrediente
- 6 ouă
- 150 g zahăr
- 10 nuci tocate
- 100 g rahat
- 50 g stafide
- 200 făină
- 1/2 lămîie
- praf de copt
- zahăr vanilat
- zahăr pudră
Mod de preparare
Se sparg ouăle pe rînd și se separă gălbenușurile
care se freacă spumă cu zahărul.
Peste amestec se pun albușurile bătute spumă, se
încorporează amestecînd fără întrerupere stafidele
spălate și curățate, nucile tocate, rahatul tăiat bucăți
mici și făina.
Peste amestec se stinge un praf de copt cu zeama
de la o jumătate de lămîie, se rade coajă de lămîie
în compoziție, se pune un praf de sare și se
omogenizează.
Compoziția se toarnă în formă de chec și se coace
la foc potrivit.
Se taie cînd s-a răcit, după ce a fost pudrat cu zahăr
farin în amestec cu zahăr vanilat.
Chec cu Stafide și Rahat
CHEC CU STAFIDE ȘI RAHAT
Ingrediente
- 6 ouă
- 150 g zahăr
- 10 nuci tocate
- 100 g rahat
- 50 g stafide
- 200 făină
- 1/2 lămîie
- praf de copt
- zahăr vanilat
- zahăr pudră
Mod de preparare
Se sparg ouăle pe rînd și se separă gălbenușurile
care se freacă spumă cu zahărul.
Peste amestec se pun albușurile bătute spumă, se
încorporează amestecînd fără întrerupere stafidele
spălate și curățate, nucile tocate, rahatul tăiat bucăți
mici și făina.
Peste amestec se stinge un praf de copt cu zeama
de la o jumătate de lămîie, se rade coajă de lămîie
în compoziție, se pune un praf de sare și se
omogenizează.
Compoziția se toarnă în formă de chec și se coace
la foc potrivit.
Se taie cînd s-a răcit, după ce a fost pudrat cu zahăr
farin în amestec cu zahăr vanilat.
Chec cu Ulei
CHEC CU ULEI
Ingrediente
- 8 linguri de ulei
- 8 ouă
- 16 linguri de zahăr
- 16 linguri de făină
- 10 nuci tocate
- zahăr vanilat
- sare
Mod de preparare
Se separă gălbenușurile de albușuri și se freacă
cremă cu uleiul adăugat treptat, ca la maioneză.
Cînd uleiul s-a terminat, se adaugă albușurile
bătute spumă tare cu zahărul pus cîte puțin și cu
făina adăugată în ploaie.
Se adaugă un praf de sare, se omogenizează, se
pun nucile tocate și o vanilie tocată sau un plic de
zahăr vanilat, apoi se toarnă în două forme și se
coc checurile la foc potrivit trei sferturi de oră.
Se răcesc puțin în tăvi, apoi se scoate pe un platou.
Se taie numai cînd s-au răcit.
Chec cu Ulei
CHEC CU ULEI
Ingrediente
- 8 linguri de ulei
- 8 ouă
- 16 linguri de zahăr
- 16 linguri de făină
- 10 nuci tocate
- zahăr vanilat
- sare
Mod de preparare
Se separă gălbenușurile de albușuri și se freacă
cremă cu uleiul adăugat treptat, ca la maioneză.
Cînd uleiul s-a terminat, se adaugă albușurile
bătute spumă tare cu zahărul pus cîte puțin și cu
făina adăugată în ploaie.
Se adaugă un praf de sare, se omogenizează, se
pun nucile tocate și o vanilie tocată sau un plic de
zahăr vanilat, apoi se toarnă în două forme și se
coc checurile la foc potrivit trei sferturi de oră.
Se răcesc puțin în tăvi, apoi se scoate pe un platou.
Se taie numai cînd s-au răcit.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții