Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Bezele
BEZELE
Ingrediente
- 9 albușuri
- 9 linguri de zahăr pudră
- zahăr vanilat
- 1 lingură de unt
Mod de preparare
Se pun albușurile într-o oală cu gura mai largă și
se bat spumă tare împreună cu zahărul pudră.
Peste compoziție se pune un plic de zahăr vanilat
sau o lingură de rom, se omogenizează amestecul
bătînd în continuare.
Se lucrează în cameră încălzită, folosind albușuri
care au stat la temperatură camerei cel puțin 5 ore,
astfel albușurile se taie.
Se unge o tavă cu unt, se pune deasupra o hîrtie, apoi
se pun grămăjoare de albuș la distanță între ele și se
introduc în cuptor, să se coacă la foc moale.
Nu se lasă să se îngălbenească.
Se scot cu lama unui cuțit ascuțit, care se trece pe sub
bezele, după ce acestea s-au răcorit un sfert de oră.
Bezele
BEZELE
Ingrediente
- 9 albușuri
- 9 linguri de zahăr pudră
- zahăr vanilat
- 1 lingură de unt
Mod de preparare
Se pun albușurile într-o oală cu gura mai largă și
se bat spumă tare împreună cu zahărul pudră.
Peste compoziție se pune un plic de zahăr vanilat
sau o lingură de rom, se omogenizează amestecul
bătînd în continuare.
Se lucrează în cameră încălzită, folosind albușuri
care au stat la temperatură camerei cel puțin 5 ore,
astfel albușurile se taie.
Se unge o tavă cu unt, se pune deasupra o hîrtie, apoi
se pun grămăjoare de albuș la distanță între ele și se
introduc în cuptor, să se coacă la foc moale.
Nu se lasă să se îngălbenească.
Se scot cu lama unui cuțit ascuțit, care se trece pe sub
bezele, după ce acestea s-au răcorit un sfert de oră.
Pișcoturi de Șampanie
PIȘCOTURI DE ȘAMPANIE
Ingrediente
- 7 ouă
- 250 g zahăr
- 250 g făină
- sare
- 2 linguri de zahăr pudră
- zahăr vanilat
Mod de preparare
Se spală ouăle, se sparg, separînd gălbenușurile de albușuri.
Se bat spumă gălbenușurile și se lasă deoparte.
Se pun albușurile într-o oală adîncă, cu gura mai largă, se
bat energic cu telul, adăugînd doar 100 g din zahărul tos.
Se bate spumă tare, în așa fel ca să nu se simtă cristalele
de zahăr în compoziție.
Restul de zahăr tos se pune într-o cratiță mică și se ține
pe foc moale, în așa fel ca să nu se îngălbenească ușor, se
toarnă peste gălbenușurile frecate spumă, se amestecă
energic, ca să se omogenizeze, ușor, după care se amestecă
împreună cele două compoziții.
Se omogenizează ușor, se adaugă făina în ploaie, se prfumează
cu zahăr vanilat și se pune un praf de sare.
Din amestecul omogen se ia cu lingurița și se pun pișcoturile
pe tava unsă și acoperită cu o hîrtie, apoi se coc la foc moderat.
Se scot calde de pe tavă, cu un cuțit ascuțit, care se trece pe
sub pișcoturi, cu multă atenție.
Pișcoturile au formă lungă, puțin gîtuită la mijloc.
Pișcoturi de Șampanie
PIȘCOTURI DE ȘAMPANIE
Ingrediente
- 7 ouă
- 250 g zahăr
- 250 g făină
- sare
- 2 linguri de zahăr pudră
- zahăr vanilat
Mod de preparare
Se spală ouăle, se sparg, separînd gălbenușurile de albușuri.
Se bat spumă gălbenușurile și se lasă deoparte.
Se pun albușurile într-o oală adîncă, cu gura mai largă, se
bat energic cu telul, adăugînd doar 100 g din zahărul tos.
Se bate spumă tare, în așa fel ca să nu se simtă cristalele
de zahăr în compoziție.
Restul de zahăr tos se pune într-o cratiță mică și se ține
pe foc moale, în așa fel ca să nu se îngălbenească ușor, se
toarnă peste gălbenușurile frecate spumă, se amestecă
energic, ca să se omogenizeze, ușor, după care se amestecă
împreună cele două compoziții.
Se omogenizează ușor, se adaugă făina în ploaie, se prfumează
cu zahăr vanilat și se pune un praf de sare.
Din amestecul omogen se ia cu lingurița și se pun pișcoturile
pe tava unsă și acoperită cu o hîrtie, apoi se coc la foc moderat.
Se scot calde de pe tavă, cu un cuțit ascuțit, care se trece pe
sub pișcoturi, cu multă atenție.
Pișcoturile au formă lungă, puțin gîtuită la mijloc.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții