Pandișpan cu Prune Jumătăți



PANDIȘPAN CU PRUNE JUMĂTĂȚI


Ingrediente

- 8 ouă
- 1 ceașcă de apă
- 400 g făină
- 400 g zahăr tos
- 3 linguri de zahăr
- sare
- 10 nuci tocate
- 1 lingură de rom


Mod de preparare

Se separă gălbenușurile și se bat spumă cu o ceașcă
de apă rece.
Se adaugă zahărul și se continuă operația, pînă cînd
compoziția capătă o culoare ușor alburie.
Se adaugă făina, în ploaie, se bate în continuare, apoi
se adaugă zahărul vanilat, sarea și o lingură de rom.
Se încorporează albușurile bătute spumă tare, se
omogenizează și se toarnă aluatul într-o tavă unsă cu
unt și tapetată cu făină.
Se ține la foc tare 5 minute, apoi se pun prunele desfăcute
jumătăți, cu partea cărnoasă în sus și se continuă coacerea.
Cînd prăjitura este gata, se scoate și se pudrează cu mult
zahăr farin.
Se lasă să se răcească în tavă, apoi se taie pătrate și se
așază pe platouri.
Se servește caldă, dar mai ales rece.


Pandișpan cu Prune Jumătăți



PANDIȘPAN CU PRUNE JUMĂTĂȚI


Ingrediente

- 8 ouă
- 1 ceașcă de apă
- 400 g făină
- 400 g zahăr tos
- 3 linguri de zahăr
- sare
- 10 nuci tocate
- 1 lingură de rom


Mod de preparare

Se separă gălbenușurile și se bat spumă cu o ceașcă
de apă rece.
Se adaugă zahărul și se continuă operația, pînă cînd
compoziția capătă o culoare ușor alburie.
Se adaugă făina, în ploaie, se bate în continuare, apoi
se adaugă zahărul vanilat, sarea și o lingură de rom.
Se încorporează albușurile bătute spumă tare, se
omogenizează și se toarnă aluatul într-o tavă unsă cu
unt și tapetată cu făină.
Se ține la foc tare 5 minute, apoi se pun prunele desfăcute
jumătăți, cu partea cărnoasă în sus și se continuă coacerea.
Cînd prăjitura este gata, se scoate și se pudrează cu mult
zahăr farin.
Se lasă să se răcească în tavă, apoi se taie pătrate și se
așază pe platouri.
Se servește caldă, dar mai ales rece.


Pandișpan cu Gutui



PANDIȘPAN CU GUTUI


Ingrediente

- 4 kg gutui
- 8 ouă
- 400 g făină
- 400 g zahăr
- sare
- zahăr vanilat
- 10 nuci
- 100 g zahăr pudră
- 1 lingură de coniac sau de rom
- 1 ceașcă de apă
- unt

Mod de preparare

Se curăță gutuile de semințe și de miezul tare,
se taie felii subțiri și se pun într-o cratiță
emailată să se înmoaie pe foc mic.
Se pune peste gurui zahăr pudră, se trage imediat
cratița de pe foc, se pune deasupra o lingură de
coniac sau de rom, și se lasă fructele să se răcească.
Se separă gălbenușurile de albușurile și se bat
spumă timp de 5 minute cu o ceașcă de apă.
Se adaugă zahărul și se continuă operația pînă
cînd amestecul devine o cremă consistentă.
Se adaugă apoi făina, în ploaie, zahăr vanilat și
nucile tăiate mărunt.
Aluatul se omogenizează cu o furculiță mai
mare, bătînd energic.
Se încorporează albușurile bătute spumă tare și
se folosește imediat.
Se unge o tavă mare cu două linguri de unt, se pun
fructele reci, apoi se toarnă aluatul.
Se coace prăjitura la foc potrivit numai rece, după
ce a fost răsturnată pe un platou, fructele rămînînd
deasupra prăjiturii.
Se servește tăiată felii, avînd fructe pe fiecare felie.



Pandișpan cu Gutui



PANDIȘPAN CU GUTUI


Ingrediente

- 4 kg gutui
- 8 ouă
- 400 g făină
- 400 g zahăr
- sare
- zahăr vanilat
- 10 nuci
- 100 g zahăr pudră
- 1 lingură de coniac sau de rom
- 1 ceașcă de apă
- unt

Mod de preparare

Se curăță gutuile de semințe și de miezul tare,
se taie felii subțiri și se pun într-o cratiță
emailată să se înmoaie pe foc mic.
Se pune peste gurui zahăr pudră, se trage imediat
cratița de pe foc, se pune deasupra o lingură de
coniac sau de rom, și se lasă fructele să se răcească.
Se separă gălbenușurile de albușurile și se bat
spumă timp de 5 minute cu o ceașcă de apă.
Se adaugă zahărul și se continuă operația pînă
cînd amestecul devine o cremă consistentă.
Se adaugă apoi făina, în ploaie, zahăr vanilat și
nucile tăiate mărunt.
Aluatul se omogenizează cu o furculiță mai
mare, bătînd energic.
Se încorporează albușurile bătute spumă tare și
se folosește imediat.
Se unge o tavă mare cu două linguri de unt, se pun
fructele reci, apoi se toarnă aluatul.
Se coace prăjitura la foc potrivit numai rece, după
ce a fost răsturnată pe un platou, fructele rămînînd
deasupra prăjiturii.
Se servește tăiată felii, avînd fructe pe fiecare felie.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții