Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Pandișpan cu Prune Jumătăți
PANDIȘPAN CU PRUNE JUMĂTĂȚI
Ingrediente
- 8 ouă
- 1 ceașcă de apă
- 400 g făină
- 400 g zahăr tos
- 3 linguri de zahăr
- sare
- 10 nuci tocate
- 1 lingură de rom
Mod de preparare
Se separă gălbenușurile și se bat spumă cu o ceașcă
de apă rece.
Se adaugă zahărul și se continuă operația, pînă cînd
compoziția capătă o culoare ușor alburie.
Se adaugă făina, în ploaie, se bate în continuare, apoi
se adaugă zahărul vanilat, sarea și o lingură de rom.
Se încorporează albușurile bătute spumă tare, se
omogenizează și se toarnă aluatul într-o tavă unsă cu
unt și tapetată cu făină.
Se ține la foc tare 5 minute, apoi se pun prunele desfăcute
jumătăți, cu partea cărnoasă în sus și se continuă coacerea.
Cînd prăjitura este gata, se scoate și se pudrează cu mult
zahăr farin.
Se lasă să se răcească în tavă, apoi se taie pătrate și se
așază pe platouri.
Se servește caldă, dar mai ales rece.
Postare
ANPC Termeni și Condiții