Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Chec cu Brînză
CHEC CU BRÎNZĂ
Ingrediente
- 150 margarină
- 1 pahar de zahăr tos
- 3 ouă întregi
- sare
- 200 g brînză de vaci
- 1 lămîie
- vanilie
- 50 g stafide
- 300 g făină
Mod de preparare
Se freacă margarina spumă cu zahărul, se adaugă cele
trei gălbenușuri, apoi se stoarce zeama de la o lămîie
peste amestec și se omogenizează.
Se adaugă un praf de sare, brînza frecată în prealabil cu
albușurile bătute spumă și cu stafidele spălate.
Amestecul se parfumează cu coaja rasă de lămîie, după
care se adaugă făina, în ploaie.
Se amestecă energic, ca să se încorporeze bine, după
care se toarnă aluatul în tăvi unse cu unt și tapetate cu
făină și se introduc în cuptorul fierbinte.
Unul din secretele acestei prăjituri este coacerea.
Prăjitura se introduce în cuptorul fierbinte, se coace la
foc iute un sfert de oră, pentru ca aluatul să crească
frumos, după care se continuă coacerea la foc potrivit
încă o jumătate de oră.
Checul se coace în forme mici.
Postare
ANPC Termeni și Condiții