Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Chec Alb
CHEC ALB
Ingrediente
- 8 albușuri
- 8 linguri de făină
- 8 linguri de zahăr
- 4 bucăți de rahat
- 1 lingură de rom
- 10 nuci tocate
- vanilie
- sare
Mod de preparare
Se spală ouăle, se separă albușurile și se bat spumă cu telul.
Se adaugă zahărul cîte o lingură, continuînd operația pînă
cînd se termină zahărul.
Tot la fel se procedează cu făina, care se cerne și se toarnă,
în ploaie, cu lingura peste albușuri.
Se adaugă romul și un praf de sare și se încetează baterea
numai cînd aluatul stă pe tel și nu curge.
În compoziție se amestecă nuci tocate mărunt.
Se toarnă în tava unsă cu unt și tapetată cu făină.
Se coace ca orice chec : întîi la foc iute, apoi la foc potrivit.
Sr scoate cînd s-a rumenit, se pudrează cu zahăr pudră și
se lasă să se răcească în tavă.
Se taie rece.
Postare
ANPC Termeni și Condiții