Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Tort ,,Maria”
TORT ,,MARIA”
Ingrediente
- 6 ouă
- 400 g zahăr
- 200 g miez de nucă măcinat
- 100 g unt
- sare
- 2 linguri de cacao
- zahăr vanilat
- 2 linguri de făină
- 300 g frișcă
Pentru uns și tapetat tava
- 1 lingură unt
- 1 lingură făină
Mod de preparare
Se separă albușurile și se bat spumă cu 200 g
zahăr pînă cînd nu se mai simt cristalele de
zahăr în compoziție.
Peste albușuri se pune făina ( două linguri )
în ploaie, se amestecă în continuare pînă la
completa omogenizare, se răstoarnă într-o formă
unsă cu unt și tapetată cu făină și se introduce
în cuptorul fierbinte.
Se coace 20 de minute la foc iute, apoi se scoate
și se răcește în formă.
Separat se pregătește crema astfel : se freacă
gălbenușurile cu zahărul rămas ( 200 g ), se adaugă
untul, un praf de sare, cacaua cernută proaspăt,
nucile măcinate și zahărul vanilat.
Crema se omogenizează și se folosește numai cînd
blatul s-a răcit complet.
Se scoate blatul, se taie în două pe lat, se pune crema
și se lasă la rece.
Se servește cînd blatul s-a înmuiat ușor, acoperit cu
frișcă și tăiat felii în rază.
Postare
ANPC Termeni și Condiții