Prăjitură cu Mere



PRĂJITURĂ CU MERE


Ingrediente

- 250 ml ulei
- 300 g făină
- 250 g zahăr tos
- 1 kg mere
- 1/2 linguriță de scorțișoară pisată
- 2 ouă
- 1/2 lămîie
- praf de copt
- sare
- zahăr pudră


Mod de preparare

Se curăță merele de coajă, se dau pe răzătoarea mare
și se pun la rece acoperite cu două linguri de zahăr
și scorțișoară pisată.
Se pregătește aluatul astfe : se separă gălbenușurile
și se freacă cu uleiul pus cîte puțin, se obține o maioneză
peste care se adaugă zahărul rămas și se continuă operația.
Cînd amestecul este omogen, se rade peste el coajă de
lămîie și se adaugă un praf de copt stins cu zeamă de lămîie.
Se adaugă făina, în ploaie, și se răstoarnă aluatul,
amestecat bine cu cele două albușuri bătute spumă tare,
într-o tavă unsă cu ulei.
Se introduce tava în cuptorul fierbinte, se ține zece minute,
apoi se trage afară, se pun merele deasupra și se continuă
coacerea.
Prăjitura se răcește în tavă, se pudrează cu zahăr farin și
se taie forme geometrice care se așază pe un platou.


Prăjitură cu Mere



PRĂJITURĂ CU MERE


Ingrediente

- 250 ml ulei
- 300 g făină
- 250 g zahăr tos
- 1 kg mere
- 1/2 linguriță de scorțișoară pisată
- 2 ouă
- 1/2 lămîie
- praf de copt
- sare
- zahăr pudră


Mod de preparare

Se curăță merele de coajă, se dau pe răzătoarea mare
și se pun la rece acoperite cu două linguri de zahăr
și scorțișoară pisată.
Se pregătește aluatul astfe : se separă gălbenușurile
și se freacă cu uleiul pus cîte puțin, se obține o maioneză
peste care se adaugă zahărul rămas și se continuă operația.
Cînd amestecul este omogen, se rade peste el coajă de
lămîie și se adaugă un praf de copt stins cu zeamă de lămîie.
Se adaugă făina, în ploaie, și se răstoarnă aluatul,
amestecat bine cu cele două albușuri bătute spumă tare,
într-o tavă unsă cu ulei.
Se introduce tava în cuptorul fierbinte, se ține zece minute,
apoi se trage afară, se pun merele deasupra și se continuă
coacerea.
Prăjitura se răcește în tavă, se pudrează cu zahăr farin și
se taie forme geometrice care se așază pe un platou.


Prăjitură cu Anason



PRĂJITURĂ CU ANASON


Ingrediente

- 4 gălbenușuri
- 100 g zahăr
- 200 g făină
- 1 lingură de anason pisat
- 10 nuci
- sare
- 1 albuș
- 3 linguri de zahăr pudră


Mod de preparare

Se freacă gălbenușurile cu zahăr pînă cînd devin
o cremă spumoasă.
Se adaugă o lingură de anason pisat peste cremă,
se pune un praf de sare, apoi se adaugă făina.
Se frămîntă un aluat tare care se poate întinde
imediat în foaie groasă de 1 cm.
Se presară cu nucă tocată în amestec cu o lingură
de zahăr pudră, se rulează, se unge cu albuș bătut
și se pune într-o tavă unsă să se coacă la foc potrivit.
Se scoate cîns s-a rumenit, se răcește și se taie felii
groase, care se servesc pudrate cu zahăr farin.



Prăjitură cu Anason



PRĂJITURĂ CU ANASON


Ingrediente

- 4 gălbenușuri
- 100 g zahăr
- 200 g făină
- 1 lingură de anason pisat
- 10 nuci
- sare
- 1 albuș
- 3 linguri de zahăr pudră


Mod de preparare

Se freacă gălbenușurile cu zahăr pînă cînd devin
o cremă spumoasă.
Se adaugă o lingură de anason pisat peste cremă,
se pune un praf de sare, apoi se adaugă făina.
Se frămîntă un aluat tare care se poate întinde
imediat în foaie groasă de 1 cm.
Se presară cu nucă tocată în amestec cu o lingură
de zahăr pudră, se rulează, se unge cu albuș bătut
și se pune într-o tavă unsă să se coacă la foc potrivit.
Se scoate cîns s-a rumenit, se răcește și se taie felii
groase, care se servesc pudrate cu zahăr farin.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții