Înghețată de Ciocolată cu Frișcă



ÎNGHEȚATĂ DE CIOCOLATĂ CU FRIȘCĂ


Ingrediente


- 1/2 litru lapte
- 250 g zahăr tos
- 2 linguri de cacao
- 3 ouă
- vanilie
- 1 lingură de zeamil
- 150 g de frișcă



Mod de preparare


Se dizolvă cacaua în două linguri de apă frecînd
amestecul energic, pentru deplina omogenizare.
Se pune cacaua în lapte rece împreună cu zahărul
și se fierbe amestecul pe foc mic.
Se ia de pe foc și se lasă să se răcească un sfert de
oră, după care se adaugă vanilia și se omogenizează
amestecul.
Se bat spumă ouăle, se toarnă încet în lapte, amestecînd
cu o lingură de lemn, și se pune vasul din nou pe foc.
Se desface zeamilul în apă rece, se pune peste lapte,
se fierbe încet amestecînd fără întrerupere, ca să
nu se prindă compoziția de fundul vasului.
Cînd compoziția s-a îngroșat ca o smîntînă, se ia de pe
foc și se răcește, apoi se amestecă cu frișcă.
Se răstoarnă în forme speciale care se introduc pentru
două ore în congelator.



Înghețată de Ciocolată cu Frișcă



ÎNGHEȚATĂ DE CIOCOLATĂ CU FRIȘCĂ


Ingrediente


- 1/2 litru lapte
- 250 g zahăr tos
- 2 linguri de cacao
- 3 ouă
- vanilie
- 1 lingură de zeamil
- 150 g de frișcă



Mod de preparare


Se dizolvă cacaua în două linguri de apă frecînd
amestecul energic, pentru deplina omogenizare.
Se pune cacaua în lapte rece împreună cu zahărul
și se fierbe amestecul pe foc mic.
Se ia de pe foc și se lasă să se răcească un sfert de
oră, după care se adaugă vanilia și se omogenizează
amestecul.
Se bat spumă ouăle, se toarnă încet în lapte, amestecînd
cu o lingură de lemn, și se pune vasul din nou pe foc.
Se desface zeamilul în apă rece, se pune peste lapte,
se fierbe încet amestecînd fără întrerupere, ca să
nu se prindă compoziția de fundul vasului.
Cînd compoziția s-a îngroșat ca o smîntînă, se ia de pe
foc și se răcește, apoi se amestecă cu frișcă.
Se răstoarnă în forme speciale care se introduc pentru
două ore în congelator.



Înghețată de Ciocolată



ÎNGHEȚATĂ DE CIOCOLATĂ


Ingrediente

- 650 ml lapte
- 250 g zahăr tos
- 2 linguri de cacao
- 5 ouă
- vanilie



Mod de preparare

Se cerne cacaua, se dizolvă în două linguri
de apă rece amestecînd fără întrerupere, după
care se pune laptele și se fierbe pe foc mic,
împreună cu zahărul tos.
Se răcește amestecul și se adaugă vanilia și
ouăle bătute spumă și puse pe rînd.
Amestecul se omogenizează, apoi se pune vasul
pe foc mic și se fierbe amestecînd fără întrerupere.
Cînd crema arată ca o smîntînă groasă, se trage
vasul de pe foc, se răstoarnă compoziția în
forme speciale de înghețată și se introduc în
congelator pentru două ore.



Înghețată de Ciocolată



ÎNGHEȚATĂ DE CIOCOLATĂ


Ingrediente

- 650 ml lapte
- 250 g zahăr tos
- 2 linguri de cacao
- 5 ouă
- vanilie



Mod de preparare

Se cerne cacaua, se dizolvă în două linguri
de apă rece amestecînd fără întrerupere, după
care se pune laptele și se fierbe pe foc mic,
împreună cu zahărul tos.
Se răcește amestecul și se adaugă vanilia și
ouăle bătute spumă și puse pe rînd.
Amestecul se omogenizează, apoi se pune vasul
pe foc mic și se fierbe amestecînd fără întrerupere.
Cînd crema arată ca o smîntînă groasă, se trage
vasul de pe foc, se răstoarnă compoziția în
forme speciale de înghețată și se introduc în
congelator pentru două ore.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții