Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Suc de Afine
SUC DE AFINE
Ingrediente
- 2 kg afine
- 2 kg zahăr
- 1 l apă
- zahăr vanilat
Mod de preparare
Se curăță fructele de frunze și de codițe, se apală
în mai multe ape reci și se pun într-un vas emailat,
acoperite cu 1 litru de apă, să fiarbă la foc mic pînă
cînd fructele pleznesc ușor.
Se trage vasul de pe foc și se lasă fructele să se
răcească, după care se zdrobesc, cu mîna și se pun
să se scurgă într-un tifon pus în două.
Se lasă să se scurgă încet, după care se pune sucul să
se limpezească 10 ore la rece.
Lichidul decantat se pune în alt vas să fiarbă împreună
cu zahărul, care se adaugă în proporție de 1/2, față de
sucul de fructe.
Amestecul se fierbe pe foc mic, parfumat cu zahăr
vanilat, douăzeci de minute.
Se răcește o jumătate de oră și se toarnă în sticle calde,
care se leagă cu celofan pus în două.
Sticlele cu sucuri de fructe se păstrează la rece, în camere
aerisite, departe de surse de căldură și de lumină.
Suc de Afine
SUC DE AFINE
Ingrediente
- 2 kg afine
- 2 kg zahăr
- 1 l apă
- zahăr vanilat
Mod de preparare
Se curăță fructele de frunze și de codițe, se apală
în mai multe ape reci și se pun într-un vas emailat,
acoperite cu 1 litru de apă, să fiarbă la foc mic pînă
cînd fructele pleznesc ușor.
Se trage vasul de pe foc și se lasă fructele să se
răcească, după care se zdrobesc, cu mîna și se pun
să se scurgă într-un tifon pus în două.
Se lasă să se scurgă încet, după care se pune sucul să
se limpezească 10 ore la rece.
Lichidul decantat se pune în alt vas să fiarbă împreună
cu zahărul, care se adaugă în proporție de 1/2, față de
sucul de fructe.
Amestecul se fierbe pe foc mic, parfumat cu zahăr
vanilat, douăzeci de minute.
Se răcește o jumătate de oră și se toarnă în sticle calde,
care se leagă cu celofan pus în două.
Sticlele cu sucuri de fructe se păstrează la rece, în camere
aerisite, departe de surse de căldură și de lumină.
Sirop de Vișine
SIROP DE VIȘINE
Ingrediente
- 4 kg fructe
- 2 kg zahăr
- 2 litri apă
- vanilie
Mod de preparare
Fructele se curăță de frunze și codițe și se spală
în mai multe ape.
Se curăță de sîmburi și se zdrobesc cu mîna.
Se lasă la rece zece ore, după care se pun pe un
tifon să se scurgă bine.
Siropul din zahăr și apă se pune împreună cu
sucul de fructe să clocotească un sfert de oră pe
foc mare.
Siropul se fierbe ca pentru dulceață și se leagă
pînă cînd stă bob întreg pe marginea farfurii.
Cînd operația s-a terminat, se adaugă vanilie și
se toarnă cald în sticle, apoi se pasteurizează în
bain-marie sau în cuptorul aragazului.
Sirop de Vișine
SIROP DE VIȘINE
Ingrediente
- 4 kg fructe
- 2 kg zahăr
- 2 litri apă
- vanilie
Mod de preparare
Fructele se curăță de frunze și codițe și se spală
în mai multe ape.
Se curăță de sîmburi și se zdrobesc cu mîna.
Se lasă la rece zece ore, după care se pun pe un
tifon să se scurgă bine.
Siropul din zahăr și apă se pune împreună cu
sucul de fructe să clocotească un sfert de oră pe
foc mare.
Siropul se fierbe ca pentru dulceață și se leagă
pînă cînd stă bob întreg pe marginea farfurii.
Cînd operația s-a terminat, se adaugă vanilie și
se toarnă cald în sticle, apoi se pasteurizează în
bain-marie sau în cuptorul aragazului.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții