Suc de Afine



SUC DE AFINE


Ingrediente

- 2 kg afine
- 2 kg zahăr
- 1 l apă
- zahăr vanilat




Mod de preparare

Se curăță fructele de frunze și de codițe, se apală
în mai multe ape reci și se pun într-un vas emailat,
acoperite cu 1 litru de apă, să fiarbă la foc mic pînă
cînd fructele pleznesc ușor.
Se trage vasul de pe foc și se lasă fructele să se
răcească, după care se zdrobesc, cu mîna și se pun
să se scurgă într-un tifon pus în două.
Se lasă să se scurgă încet, după care se pune sucul să
se limpezească 10 ore la rece.
Lichidul decantat se pune în alt vas să fiarbă împreună
cu zahărul, care se adaugă în proporție de 1/2, față de
sucul de fructe.
Amestecul se fierbe pe foc mic, parfumat cu zahăr
vanilat, douăzeci de minute.
Se răcește o jumătate de oră și se toarnă în sticle calde,
care se leagă cu celofan pus în două.
Sticlele cu sucuri de fructe se păstrează la rece, în camere
aerisite, departe de surse de căldură și de lumină.



Suc de Afine



SUC DE AFINE


Ingrediente

- 2 kg afine
- 2 kg zahăr
- 1 l apă
- zahăr vanilat




Mod de preparare

Se curăță fructele de frunze și de codițe, se apală
în mai multe ape reci și se pun într-un vas emailat,
acoperite cu 1 litru de apă, să fiarbă la foc mic pînă
cînd fructele pleznesc ușor.
Se trage vasul de pe foc și se lasă fructele să se
răcească, după care se zdrobesc, cu mîna și se pun
să se scurgă într-un tifon pus în două.
Se lasă să se scurgă încet, după care se pune sucul să
se limpezească 10 ore la rece.
Lichidul decantat se pune în alt vas să fiarbă împreună
cu zahărul, care se adaugă în proporție de 1/2, față de
sucul de fructe.
Amestecul se fierbe pe foc mic, parfumat cu zahăr
vanilat, douăzeci de minute.
Se răcește o jumătate de oră și se toarnă în sticle calde,
care se leagă cu celofan pus în două.
Sticlele cu sucuri de fructe se păstrează la rece, în camere
aerisite, departe de surse de căldură și de lumină.



Sirop de Vișine



SIROP DE VIȘINE


Ingrediente

- 4 kg fructe
- 2 kg zahăr
- 2 litri apă
- vanilie



Mod de preparare


Fructele se curăță de frunze și codițe și se spală
în mai multe ape.
Se curăță de sîmburi și se zdrobesc cu mîna.
Se lasă la rece zece ore, după care se pun pe un
tifon să se scurgă bine.
Siropul din zahăr și apă se pune împreună cu
sucul de fructe să clocotească un sfert de oră pe
foc mare.
Siropul se fierbe ca pentru dulceață și se leagă
pînă cînd stă bob întreg pe marginea farfurii.
Cînd operația s-a terminat, se adaugă vanilie și
se toarnă cald în sticle, apoi se pasteurizează în
bain-marie sau în cuptorul aragazului.



Sirop de Vișine



SIROP DE VIȘINE


Ingrediente

- 4 kg fructe
- 2 kg zahăr
- 2 litri apă
- vanilie



Mod de preparare


Fructele se curăță de frunze și codițe și se spală
în mai multe ape.
Se curăță de sîmburi și se zdrobesc cu mîna.
Se lasă la rece zece ore, după care se pun pe un
tifon să se scurgă bine.
Siropul din zahăr și apă se pune împreună cu
sucul de fructe să clocotească un sfert de oră pe
foc mare.
Siropul se fierbe ca pentru dulceață și se leagă
pînă cînd stă bob întreg pe marginea farfurii.
Cînd operația s-a terminat, se adaugă vanilie și
se toarnă cald în sticle, apoi se pasteurizează în
bain-marie sau în cuptorul aragazului.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții