Suc de Fragi sau de Zmeură



SUC DE FRAGI SAU DE ZMEURĂ


Ingrediente

- 2 kg fructe
- 1 kg zahăr



Mod de preparare


Se curăță fructele de codițe și de frunze, se
spală în mai multe ape, după care se pun
într-un vas emailat mai mare și se zdrobesc
cu mîna.
Se lasă să se limpezească la rece, apoi se
strecoară prin tifon pus în două.
Sucul obținut se măsoară și se pune cu zahăr
în raport 1/2 pe foc mic, să se dizolve zahărul.
Se mai fierbe un sfert de oră, după care se toarnă
cald în sticle curate și încălzite în cuptor.
Se leagă sticlele cu celofan pus în două și
umezit pe o parte, apoi se strînge celofanul cu
sfoară subțire și se pasteurizează prin metoda cea
mai potrivită și cea mai ușoară pentru gospodină.
Sucul se servește cu apă minerală sau cu apă
simplă ca băutură răcoritoare.
Este bogat în vitamine, parfumat și gustos.



Suc de Fragi sau de Zmeură



SUC DE FRAGI SAU DE ZMEURĂ


Ingrediente

- 2 kg fructe
- 1 kg zahăr



Mod de preparare


Se curăță fructele de codițe și de frunze, se
spală în mai multe ape, după care se pun
într-un vas emailat mai mare și se zdrobesc
cu mîna.
Se lasă să se limpezească la rece, apoi se
strecoară prin tifon pus în două.
Sucul obținut se măsoară și se pune cu zahăr
în raport 1/2 pe foc mic, să se dizolve zahărul.
Se mai fierbe un sfert de oră, după care se toarnă
cald în sticle curate și încălzite în cuptor.
Se leagă sticlele cu celofan pus în două și
umezit pe o parte, apoi se strînge celofanul cu
sfoară subțire și se pasteurizează prin metoda cea
mai potrivită și cea mai ușoară pentru gospodină.
Sucul se servește cu apă minerală sau cu apă
simplă ca băutură răcoritoare.
Este bogat în vitamine, parfumat și gustos.



Suc de Caise



SUC DE CAISE


Ingrediente

- 4 kg caise
- 500 g zahăr
- 1 l apă



Mod de preparare

Se aleg caise foarte coapte, se spală, se curăță
de sîmburi și se desfac bucăți mici.
Se pun într-un vas emailat, se acoperă cu apă
rece și se clocotesc zece minute.
După ce se răcesc, fructele se trec prin sită.
Din apa în care a fiert caisele și jumătate kg de
zahăr se face un sirop care se leagă un sfert de
oră, pe foc mic.
Pulpa de caise se pune în sirop și se mai dă
amestecul într-un clocot.
Se toarnă foarte cald în sticle calde și uscate, se
leagă cu celofan pus în două și se învelesc
sticlele în pături.
Trebuie să rămînă cald conținutul cel puțin 24 de ore.



Suc de Caise



SUC DE CAISE


Ingrediente

- 4 kg caise
- 500 g zahăr
- 1 l apă



Mod de preparare

Se aleg caise foarte coapte, se spală, se curăță
de sîmburi și se desfac bucăți mici.
Se pun într-un vas emailat, se acoperă cu apă
rece și se clocotesc zece minute.
După ce se răcesc, fructele se trec prin sită.
Din apa în care a fiert caisele și jumătate kg de
zahăr se face un sirop care se leagă un sfert de
oră, pe foc mic.
Pulpa de caise se pune în sirop și se mai dă
amestecul într-un clocot.
Se toarnă foarte cald în sticle calde și uscate, se
leagă cu celofan pus în două și se învelesc
sticlele în pături.
Trebuie să rămînă cald conținutul cel puțin 24 de ore.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții