Suc de Căpșune



SUC DE CĂPȘUNE


Ingrediente

- 5 kg căpșune
- 1 kg zahăr
- vanilie
- 1 l apă


Mod de preparare


Se curăță fructele și se spală în mai multe ape
reci, după care se zdrobesc cu mîna și se lasă
să se limpezească la rece.
Se trage sucul limpezit în alt vas și se măsoară.
Se face un sirop legat ca pentru dulceață
dintr-un kilogram de zahăr și un litru de apă și
se lasă pe marginea plitei un sfert de oră.
Se pune sucul de căpșune peste siropul de
zahăr și se fierb împreună un sfert de oră.
Pentru sucul de căpșune se aleg fructe foarte
coapte, care conțin o cantitate mare de zahăr.
După dorință, sucul se poate parfuma cu vanilie,
care se pune la fiert împreună cu sucul.
Se procedează la fel fel ca și la celelalte sucuri,
atunci cînd se trage în sticle și se pasteurizează.
Pasteurizarea este necesară pentru sucurile se
păstrează peste iarnă și astfel nu rezistă.
Pasteurizare la bain-marie.




Suc de Căpșune



SUC DE CĂPȘUNE


Ingrediente

- 5 kg căpșune
- 1 kg zahăr
- vanilie
- 1 l apă


Mod de preparare


Se curăță fructele și se spală în mai multe ape
reci, după care se zdrobesc cu mîna și se lasă
să se limpezească la rece.
Se trage sucul limpezit în alt vas și se măsoară.
Se face un sirop legat ca pentru dulceață
dintr-un kilogram de zahăr și un litru de apă și
se lasă pe marginea plitei un sfert de oră.
Se pune sucul de căpșune peste siropul de
zahăr și se fierb împreună un sfert de oră.
Pentru sucul de căpșune se aleg fructe foarte
coapte, care conțin o cantitate mare de zahăr.
După dorință, sucul se poate parfuma cu vanilie,
care se pune la fiert împreună cu sucul.
Se procedează la fel fel ca și la celelalte sucuri,
atunci cînd se trage în sticle și se pasteurizează.
Pasteurizarea este necesară pentru sucurile se
păstrează peste iarnă și astfel nu rezistă.
Pasteurizare la bain-marie.




Suc de Coacăze



SUC DE COACĂZE


Ingrediente

- 2 kg fructe
- 1 1/2 kg zahăr
- 1 l apă
- zahăr vanilat




Mod de preparare

Se curăță fructele și se spală, apoi se zdrobesc cu mîna.
Se limpezește sucul obținut, la rece, ținut într-un vas
emailat, acoperit.
Se măsoară sucul, se adaugă peste el zahăr, socotind
jumătate de kg la litru de suc, se pune vasul pe foc și se
lasă să se dizolve zahărul la foc mic.
Se fierbe apoi un sfert de oră la foc tare, după care se
se procedează ca la celelalte sucuri.




Suc de Coacăze



SUC DE COACĂZE


Ingrediente

- 2 kg fructe
- 1 1/2 kg zahăr
- 1 l apă
- zahăr vanilat




Mod de preparare

Se curăță fructele și se spală, apoi se zdrobesc cu mîna.
Se limpezește sucul obținut, la rece, ținut într-un vas
emailat, acoperit.
Se măsoară sucul, se adaugă peste el zahăr, socotind
jumătate de kg la litru de suc, se pune vasul pe foc și se
lasă să se dizolve zahărul la foc mic.
Se fierbe apoi un sfert de oră la foc tare, după care se
se procedează ca la celelalte sucuri.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții