Șodou de Vin Roșu



ȘODOU DE VIN ROȘU


Ingrediente

- 1 l vin roșu
- 6 gălbenușuri
- 8 linguri de zahăr
- scorțișoară
- coajă de lămîie




Mod de preparare

Se fierbe vinul împreună cu o jumătate de
linguriță de scorțișoară pisată și puțină
coajă de lămîie.
Se spumuiește vinul și se trage vasul de pe
foc după 5 minute de fierbere la foc mic.
Separat, într-un castron de sticlă, se freacă
spumă șase gălbenușuri cu 8 linguri de zahăr
și, cînd crema devine spumoasă, se toarnă
încet vinul, continuînd să se amestece în
cremă de ouă.
Se servește cald, ca băutură întăritoare sau ca
sirop la budinca de orez sau de griș.




Șodou de Vin Roșu



ȘODOU DE VIN ROȘU


Ingrediente

- 1 l vin roșu
- 6 gălbenușuri
- 8 linguri de zahăr
- scorțișoară
- coajă de lămîie




Mod de preparare

Se fierbe vinul împreună cu o jumătate de
linguriță de scorțișoară pisată și puțină
coajă de lămîie.
Se spumuiește vinul și se trage vasul de pe
foc după 5 minute de fierbere la foc mic.
Separat, într-un castron de sticlă, se freacă
spumă șase gălbenușuri cu 8 linguri de zahăr
și, cînd crema devine spumoasă, se toarnă
încet vinul, continuînd să se amestece în
cremă de ouă.
Se servește cald, ca băutură întăritoare sau ca
sirop la budinca de orez sau de griș.




Punci de Vin




PUNCI DE VIN


Ingrediente

- 300 g zahăr
- 1 litru vin alb
- 200 ml coniac
- 2 lămîii
- 4 portocale





Mod de preparare

Se fierbe vinul împreună cu zahărul la foc
mic pînă la completa dizolvare a cristalelor
de zahăr.
Separat se pune coniacul într-un vas adînc,
se amestecă cu zeama de lămîie și portocale,
apoi se toarnă deasupra lor vinul fiert și răcit
cel puțin un sfert de oră.
Se servește imediat.




Punci de Vin




PUNCI DE VIN


Ingrediente

- 300 g zahăr
- 1 litru vin alb
- 200 ml coniac
- 2 lămîii
- 4 portocale





Mod de preparare

Se fierbe vinul împreună cu zahărul la foc
mic pînă la completa dizolvare a cristalelor
de zahăr.
Separat se pune coniacul într-un vas adînc,
se amestecă cu zeama de lămîie și portocale,
apoi se toarnă deasupra lor vinul fiert și răcit
cel puțin un sfert de oră.
Se servește imediat.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții