Compot de Caise Întregi



COMPOT DE CAISE ÎNTREGI


Ingrediente

- 1/2 kg caise
- 350 g zahăr
- 1/2 lămîie
- 1/2 l apă rece





Mod de preparare


Se pune zahărul cu apă într-un vas pe foc
și se leagă un sirop ca pentru dulceață.
Se trage vasul de pe foc ca să stea din clocot,
apoi se pun caisele întregi, nu prea coapte,
bine spălate și stropite cu zeama de la o
jumătate de lămîie.
Se lasă să dea în clocot împreună 10 minute,
apoi caisele se scot, siropul se fierbe în
continuare ca să se lege din nou.
Se toarnă rece peste caise, se pune în sticle
și se leagă imediat.
Se pasteurizează în bain-marie, aproximativ
o oră, din momentul în care se fierbe apa.



Compot de Caise Întregi



COMPOT DE CAISE ÎNTREGI


Ingrediente

- 1/2 kg caise
- 350 g zahăr
- 1/2 lămîie
- 1/2 l apă rece





Mod de preparare


Se pune zahărul cu apă într-un vas pe foc
și se leagă un sirop ca pentru dulceață.
Se trage vasul de pe foc ca să stea din clocot,
apoi se pun caisele întregi, nu prea coapte,
bine spălate și stropite cu zeama de la o
jumătate de lămîie.
Se lasă să dea în clocot împreună 10 minute,
apoi caisele se scot, siropul se fierbe în
continuare ca să se lege din nou.
Se toarnă rece peste caise, se pune în sticle
și se leagă imediat.
Se pasteurizează în bain-marie, aproximativ
o oră, din momentul în care se fierbe apa.



Compot de Caise



COMPOT DE CAISE


Ingrediente

- 1/2 kg caise
- 250 g zahăr
- 1/2 lămîie




Mod de preparare


Se pune zahărul cu o cană de apă într-un
vas pe foc și se leagă un sirop de
consistența siropului de dulceață.
Se adaugă zeama de la o jumătate de lămîie
și se trage vasul de pe foc ca să stea din clocot.
Se pun caisele spălate și desfăcute în două,
se lasă în sirop un sfert de oră, după care se
fierb împreună zece minute la foc iute.
Se pune compotul în borcan sau sticlă cu gura
largă și se leagă cu celofan.
Pasteurizarea se face în bain-marie.




Compot de Caise



COMPOT DE CAISE


Ingrediente

- 1/2 kg caise
- 250 g zahăr
- 1/2 lămîie




Mod de preparare


Se pune zahărul cu o cană de apă într-un
vas pe foc și se leagă un sirop de
consistența siropului de dulceață.
Se adaugă zeama de la o jumătate de lămîie
și se trage vasul de pe foc ca să stea din clocot.
Se pun caisele spălate și desfăcute în două,
se lasă în sirop un sfert de oră, după care se
fierb împreună zece minute la foc iute.
Se pune compotul în borcan sau sticlă cu gura
largă și se leagă cu celofan.
Pasteurizarea se face în bain-marie.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții