Compot de Gutui



COMPOT DE GUTUI


Ingrediente

- 1/3 kg gutui
- 1/3 l apă
- 4 linguri de zahăr
- scorțișoară




Mod de preparare


Se spală gutuile, se taie felii subțiri, care
la rîndul lor se taie din nou, se pun în
sticle cu gîtul larg și se acoperă cu zahăr.
Tot acum se pune și o bucată mică de
scorțișoară, deoarece gutuile nu sînt prea
parfumate.
Se leagă sticlele și se fierbe compotul în
bain-marie o oră din momentul în care
începe apa să fiarbă.
Sticlele se răcesc în vasul în care au fiert,
se scot și se păstrează în cămară, alături de
celelalte conserve.



Compot de Gutui



COMPOT DE GUTUI


Ingrediente

- 1/3 kg gutui
- 1/3 l apă
- 4 linguri de zahăr
- scorțișoară




Mod de preparare


Se spală gutuile, se taie felii subțiri, care
la rîndul lor se taie din nou, se pun în
sticle cu gîtul larg și se acoperă cu zahăr.
Tot acum se pune și o bucată mică de
scorțișoară, deoarece gutuile nu sînt prea
parfumate.
Se leagă sticlele și se fierbe compotul în
bain-marie o oră din momentul în care
începe apa să fiarbă.
Sticlele se răcesc în vasul în care au fiert,
se scot și se păstrează în cămară, alături de
celelalte conserve.



Compot de Vișine



COMPOT DE VIȘINE


Ingrediente

- 1/2 kg vișine
- 4 linguri de zahăr
- 1/2 l apă rece




Mod de preparare

Se curăță vișinele, se spală în apă rece și
se pun în sticle cu gîtul larg.
Se acoperă fructele cu patru linguri de zahăr,
apoi se umplu sticlele cu apă rece.
Se leagă la gură cu celofan pus în două și
umezit, strîns bine cu o sfoară, și se pun la
fiert într-un vas mare cu apă, sticlele fiind
înfășurate cu hîrtie sau cîrpe curate.
Se pasteurizare aproximativ 40 de minute.
Cantitatea indicată este necesară pentru o
sticlă de compot.
Este bine ca gospodina să facă compoturile
pe rînd, pe măsură ce se coc fructele.
Procedeul acesta s-a dovedit a fi cel mai
eficient, în sensul că peste vară fructele n-au
fermentat.
Compoturile pregătite din fructe acoperite cu
sirop legat sînt mai perisabile decît cele acoperite
cu apă rece.




Compot de Vișine



COMPOT DE VIȘINE


Ingrediente

- 1/2 kg vișine
- 4 linguri de zahăr
- 1/2 l apă rece




Mod de preparare

Se curăță vișinele, se spală în apă rece și
se pun în sticle cu gîtul larg.
Se acoperă fructele cu patru linguri de zahăr,
apoi se umplu sticlele cu apă rece.
Se leagă la gură cu celofan pus în două și
umezit, strîns bine cu o sfoară, și se pun la
fiert într-un vas mare cu apă, sticlele fiind
înfășurate cu hîrtie sau cîrpe curate.
Se pasteurizare aproximativ 40 de minute.
Cantitatea indicată este necesară pentru o
sticlă de compot.
Este bine ca gospodina să facă compoturile
pe rînd, pe măsură ce se coc fructele.
Procedeul acesta s-a dovedit a fi cel mai
eficient, în sensul că peste vară fructele n-au
fermentat.
Compoturile pregătite din fructe acoperite cu
sirop legat sînt mai perisabile decît cele acoperite
cu apă rece.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții