Dulceață de Caise Verzi



DULCEAȚĂ DE CAISE VERZI


Ingrediente

- 1 1/2 kg caise
- 1 kg zahăr
- vanilie
- 1/2 lămîie




Mod de preparare


Se culeg caisele verzi, înainte de a se forma
și a se întări miezul.
Se spală și se opăresc zece minute cu apă
clocotită, apoi se scot și se lasă să se scurgă.
În acest timp se pune 1 kg de zahăr cu două
căni de apă pe foc mic și se leagă siropul pînă
cînd nu se mai desface în contact cu aerul
camerei.
Se trage cratița de pe foc, se pun caisele și se
lasă așa un sfert de oră.
Se fierbe dulceața la foc potrivit pînă cînd siropul
se leagă din nou.
Se parfumează cu vanilie cînd fructele sînt fierte,
se adaugă lămîie tăiată felii subțiri subțiri și, cînd
este gata, se trage vasul de pe foc.
Se lasă în vasul în care s-a făcut pînă a doua zi,
cînd se pune în borcane curate și uscate, se leagă
cu celofan pus în două și se așază borcanele în cămară.



Dulceață de Caise Verzi



DULCEAȚĂ DE CAISE VERZI


Ingrediente

- 1 1/2 kg caise
- 1 kg zahăr
- vanilie
- 1/2 lămîie




Mod de preparare


Se culeg caisele verzi, înainte de a se forma
și a se întări miezul.
Se spală și se opăresc zece minute cu apă
clocotită, apoi se scot și se lasă să se scurgă.
În acest timp se pune 1 kg de zahăr cu două
căni de apă pe foc mic și se leagă siropul pînă
cînd nu se mai desface în contact cu aerul
camerei.
Se trage cratița de pe foc, se pun caisele și se
lasă așa un sfert de oră.
Se fierbe dulceața la foc potrivit pînă cînd siropul
se leagă din nou.
Se parfumează cu vanilie cînd fructele sînt fierte,
se adaugă lămîie tăiată felii subțiri subțiri și, cînd
este gata, se trage vasul de pe foc.
Se lasă în vasul în care s-a făcut pînă a doua zi,
cînd se pune în borcane curate și uscate, se leagă
cu celofan pus în două și se așază borcanele în cămară.



Compot de Prune



COMPOT DE PRUNE


Ingrediente

- 750 g prune
- 5 linguri de zahăr
- zahăr vanilat
- apă





Mod de preparare


Fructele se spală, se pun în borcane sau
în sticle cu gîtul larg, se acoperă cu zahăr.
Se pune peste zahăr un plic de zahăr vanilat,
se acoperă cu apă rece și se leagă sticla cu
celofan pus în două.
Se pune compotul să se pasteurizeze în
bain-marie o oră din momentul în care a
început apa să fiarbă.
Se răcește și a doua zi se pune în cămară,
la loc uscat și rece.




Compot de Prune



COMPOT DE PRUNE


Ingrediente

- 750 g prune
- 5 linguri de zahăr
- zahăr vanilat
- apă





Mod de preparare


Fructele se spală, se pun în borcane sau
în sticle cu gîtul larg, se acoperă cu zahăr.
Se pune peste zahăr un plic de zahăr vanilat,
se acoperă cu apă rece și se leagă sticla cu
celofan pus în două.
Se pune compotul să se pasteurizeze în
bain-marie o oră din momentul în care a
început apa să fiarbă.
Se răcește și a doua zi se pune în cămară,
la loc uscat și rece.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții