Dulceață de Căpșune



DULCEAȚĂ DE CĂPȘUNE


Ingrediente


- 1 1/2 kg căpșune
- 1 kg zahăr
- 1 lămîie





Mod de preparare

Se curăță căpșunele de frunze, se spală în mai
multe ape reci, apoi se așază în vasul de dulceață,
acoperite cu zahărul necesar.
Se lasă pînă cînd fructele se acoperă cu sucul lor,
apoi se pun la fiert pe foc moale.
Cînd zahărul s-a topit de tot, se mărește focul și
se fierbe dulceața cu felii subțiri de lămîie.
Dacă fructele nu sînt tari, se spală și se așază în
cratiță, se stoarce deasupra lor zeama de la o lămîie,
apoi se acoperă cu zahărul necesar.
Zeama de lămîie întărește fructele.




Dulceață de Căpșune



DULCEAȚĂ DE CĂPȘUNE


Ingrediente


- 1 1/2 kg căpșune
- 1 kg zahăr
- 1 lămîie





Mod de preparare

Se curăță căpșunele de frunze, se spală în mai
multe ape reci, apoi se așază în vasul de dulceață,
acoperite cu zahărul necesar.
Se lasă pînă cînd fructele se acoperă cu sucul lor,
apoi se pun la fiert pe foc moale.
Cînd zahărul s-a topit de tot, se mărește focul și
se fierbe dulceața cu felii subțiri de lămîie.
Dacă fructele nu sînt tari, se spală și se așază în
cratiță, se stoarce deasupra lor zeama de la o lămîie,
apoi se acoperă cu zahărul necesar.
Zeama de lămîie întărește fructele.




Dulceață de Cireșe Amare




DULCEAȚĂ DE CIREȘE AMARE


Ingrediente

- 1 1/2 kg fructe
- 1 kg zahăr
- 1/2 lămîie
- vanilie




Mod de preparare

Se spală cireșele, se curăță de sîmburi și se pun
într-o cratiță specială de dulceață.
Se acoperă cu zahăr, se lasă 10 ore, după care
se pune vasul pe foc mic.
Cînd zahărul s-a topit de tot, se mărește focul și
se fierbe dulceața sub supraveghere permanentă,
deoarece face multă spumă.
Se spumuiește des cu o lingură curată și uscată.
Cînd este aproape gata, se taie lămîia și se fierbe
cu dulceața o jumătate de oră.
Se parfumează cu vanilie și se răcește în vasul în
care s-a făcut.
În continuare se procedează ca în rețetele anterioare.




Dulceață de Cireșe Amare




DULCEAȚĂ DE CIREȘE AMARE


Ingrediente

- 1 1/2 kg fructe
- 1 kg zahăr
- 1/2 lămîie
- vanilie




Mod de preparare

Se spală cireșele, se curăță de sîmburi și se pun
într-o cratiță specială de dulceață.
Se acoperă cu zahăr, se lasă 10 ore, după care
se pune vasul pe foc mic.
Cînd zahărul s-a topit de tot, se mărește focul și
se fierbe dulceața sub supraveghere permanentă,
deoarece face multă spumă.
Se spumuiește des cu o lingură curată și uscată.
Cînd este aproape gata, se taie lămîia și se fierbe
cu dulceața o jumătate de oră.
Se parfumează cu vanilie și se răcește în vasul în
care s-a făcut.
În continuare se procedează ca în rețetele anterioare.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții