Dulceață de Prune Decojite cu Nuci



DULCEAȚĂ DE PRUNE DECOJITE CU NUCI


Ingrediente

- 1 1/2 kg prune
- 1 kg zahăr
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 30 nuci
- apă
- vanilie
- 1/2 lămîie



Mod de preparare

Se pun prunele într-o strecurătoare și se introduc în apă
care clocotește pentru două minute.
Se decojesc repede, apoi se curăță de sîmburi.
Se pun astfel pregătite într-un vas mare plin cu apă rece,
în care s-a dizolvat o linguriță de bicarbonat de sodiu.
Se țin 2 minute, apoi se scot și se pun într-un vas cu apă rece.
Se pun iar în strecurătoare și se spală cu apă rece, se scurg
și se pun într-un vas uscat.
În locul sîmburilor se pune miez de nucă, se lipesc jumătățile
la loc și se pun în sirop de zahăr și apă legat bine.
Prunele se țin  în sirop un sfert de oră, apoi se fierb la foc
potrivit.
Se parfumează cu vanilie și se limpezește cu zeama de la o
jumătate de lămîie.
Dulceața aceasta este mai greu de făcut, dar este deosebită.
Se pune în borcane a doua zi și se leagă borcanele cu celofan
pus în două.
Se păstrează la loc uscat și bine aerisit.


Dulceață de Prune Decojite cu Nuci



DULCEAȚĂ DE PRUNE DECOJITE CU NUCI


Ingrediente

- 1 1/2 kg prune
- 1 kg zahăr
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 30 nuci
- apă
- vanilie
- 1/2 lămîie



Mod de preparare

Se pun prunele într-o strecurătoare și se introduc în apă
care clocotește pentru două minute.
Se decojesc repede, apoi se curăță de sîmburi.
Se pun astfel pregătite într-un vas mare plin cu apă rece,
în care s-a dizolvat o linguriță de bicarbonat de sodiu.
Se țin 2 minute, apoi se scot și se pun într-un vas cu apă rece.
Se pun iar în strecurătoare și se spală cu apă rece, se scurg
și se pun într-un vas uscat.
În locul sîmburilor se pune miez de nucă, se lipesc jumătățile
la loc și se pun în sirop de zahăr și apă legat bine.
Prunele se țin  în sirop un sfert de oră, apoi se fierb la foc
potrivit.
Se parfumează cu vanilie și se limpezește cu zeama de la o
jumătate de lămîie.
Dulceața aceasta este mai greu de făcut, dar este deosebită.
Se pune în borcane a doua zi și se leagă borcanele cu celofan
pus în două.
Se păstrează la loc uscat și bine aerisit.


Dulceață de Trandafiri



DULCEAȚĂ DE TRANDAFIRI


Ingrediente

- 50 g petale de trandafiri
- 1 kg zahăr
- 1 lingură sare de lămîie
- apă




Mod de preparare


Se face siropul pe foc moale pînă cînd este
bine legat.
Petalele de trandafiri speciali de dulceață se
spală și se freacă în mînă cu sare de lămîie.
Se pun în siropul tras pe marginea plitei și se
lasă un sfert de oră, timp necesar ca petalele
să se desfacă bine.
Se fierbe dulceața ca orice altă dulceață și se
pune în borcane a doua zi.
Este foarte parfumată.



Dulceață de Trandafiri



DULCEAȚĂ DE TRANDAFIRI


Ingrediente

- 50 g petale de trandafiri
- 1 kg zahăr
- 1 lingură sare de lămîie
- apă




Mod de preparare


Se face siropul pe foc moale pînă cînd este
bine legat.
Petalele de trandafiri speciali de dulceață se
spală și se freacă în mînă cu sare de lămîie.
Se pun în siropul tras pe marginea plitei și se
lasă un sfert de oră, timp necesar ca petalele
să se desfacă bine.
Se fierbe dulceața ca orice altă dulceață și se
pune în borcane a doua zi.
Este foarte parfumată.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții