Gem de Prune Brumării cu Nuci



GEM DE PRUNE BRUMĂRII CU NUCI


Ingrediente

- 3 kg prune
- 10 nuci
- vanilie
- 1 kg zahăr




Mod de preparare


Se spală prunele, se curăță de sîmburi, se pun
desfăcute în jumătăți în vasul de dulceață și
se acoperă cu zahăr.
Printre prune se pun nucile tocate.
Se fierbe gemul după 10 ore, cînd fructele au
lăsat destul suc ca să nu se ardă la fiert.
Gemul de prune se poate pregăti din fructe date
prin mașina de tocat sau din fructe decojite,
dacă sînt prea coapte.
Se parfumează cu vanilie.




Gem de Prune Brumării cu Nuci



GEM DE PRUNE BRUMĂRII CU NUCI


Ingrediente

- 3 kg prune
- 10 nuci
- vanilie
- 1 kg zahăr




Mod de preparare


Se spală prunele, se curăță de sîmburi, se pun
desfăcute în jumătăți în vasul de dulceață și
se acoperă cu zahăr.
Printre prune se pun nucile tocate.
Se fierbe gemul după 10 ore, cînd fructele au
lăsat destul suc ca să nu se ardă la fiert.
Gemul de prune se poate pregăti din fructe date
prin mașina de tocat sau din fructe decojite,
dacă sînt prea coapte.
Se parfumează cu vanilie.




Gem de Piersici cu Nuci



GEM DE PIERSICI CU NUCI


Ingrediente

- 3 kg piersici
- 1 kg zahăr
- 10 nuci




Mod de preparare


Se spală fructele și se decojesc, după care se
curăță de sîmburi.
Se despart în două părți : o parte se pune în
vasul de dulceață și se acoperă cu jumătate
din cantitatea de zahăr și cu un strat subțire
de nuci tocate.
Celelalte fructe se pun deasupra și se acoperă
cu restul de zahăr, scuturînd vasul, pentru ca
fructele să se amestece ușor.
Se lasă 10 ore așa, apoi se pun la fiert și se
procedează ca la alt gem.
Se răcește în cuptor și se pasteurizează a doua zi.




Gem de Piersici cu Nuci



GEM DE PIERSICI CU NUCI


Ingrediente

- 3 kg piersici
- 1 kg zahăr
- 10 nuci




Mod de preparare


Se spală fructele și se decojesc, după care se
curăță de sîmburi.
Se despart în două părți : o parte se pune în
vasul de dulceață și se acoperă cu jumătate
din cantitatea de zahăr și cu un strat subțire
de nuci tocate.
Celelalte fructe se pun deasupra și se acoperă
cu restul de zahăr, scuturînd vasul, pentru ca
fructele să se amestece ușor.
Se lasă 10 ore așa, apoi se pun la fiert și se
procedează ca la alt gem.
Se răcește în cuptor și se pasteurizează a doua zi.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții