Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Marmeladă de Caise
MARMELADĂ DE CAISE
Ingrediente
- 6 kg caise
- 2 kg zahăr
- 1 l apă
Mod de preparare
Se spală caisele, se curăță de sîmburi și se rup în bucăți mari.
Se pun într-un vas special și se acoperă cu 1 litru de apă
clocotită.
Se lasă să fiarbă 10 minute împreună, după care se trage vasul
de pe foc și se lasă să se răcească conținutul.
Se trec caisele prin sită și se pune piureul să fiarbă în același
vas, din care însă s-a scos zeama de fructe.
Se socotește cîte 1 kg de zahăr pentru fiecare 2 kg piure de caise.
Se fierbe întîi piureul pînă cînd se îngroașă bine, apoi se
adaugă zahărul.
În felul acesta, marmelada își păstrează culoarea luminoasă a
fructelui ; zahărul mărește prea mult timpul de fierbere.
Marmelada se fierbe sub supraveghere permanentă, astfel se
prinde de fundul vasului.
Unul din secretele reușitei constă în alegerea vasului : să fie
curat, fără zgîrieturi, să aibă pereți dubli și înalți.
Marmeladă de Caise
MARMELADĂ DE CAISE
Ingrediente
- 6 kg caise
- 2 kg zahăr
- 1 l apă
Mod de preparare
Se spală caisele, se curăță de sîmburi și se rup în bucăți mari.
Se pun într-un vas special și se acoperă cu 1 litru de apă
clocotită.
Se lasă să fiarbă 10 minute împreună, după care se trage vasul
de pe foc și se lasă să se răcească conținutul.
Se trec caisele prin sită și se pune piureul să fiarbă în același
vas, din care însă s-a scos zeama de fructe.
Se socotește cîte 1 kg de zahăr pentru fiecare 2 kg piure de caise.
Se fierbe întîi piureul pînă cînd se îngroașă bine, apoi se
adaugă zahărul.
În felul acesta, marmelada își păstrează culoarea luminoasă a
fructelui ; zahărul mărește prea mult timpul de fierbere.
Marmelada se fierbe sub supraveghere permanentă, astfel se
prinde de fundul vasului.
Unul din secretele reușitei constă în alegerea vasului : să fie
curat, fără zgîrieturi, să aibă pereți dubli și înalți.
Gem de Prune Dulci
GEM DE PRUNE DULCI
Ingrediente
- 3 kg fructe
- 3/4 kg zahăr
- vanilie
- 10 nuci tocate
Mod de preparare
Se spală fructele, se taie felii cu lama ascuțită
a unui cuțit și se pun într-un vas special.
Se pune vasul pe foc mic ( fructele lasă multă
apă ) și se fierb la foc mic o oră.
Se adaugă zahărul și nucile tocate și se continuă
fierberea pînă cînd gemul este bine legat.
Se parfumează cînd este aproape gata cu vanilie
și se toarnă fierbinte în borcane curate.
Se acoperă cu celofan pus în două și umezit, se
leagă borcanele și se învelesc în pături, unde se
țin 24 de ore.
Gem de Prune Dulci
GEM DE PRUNE DULCI
Ingrediente
- 3 kg fructe
- 3/4 kg zahăr
- vanilie
- 10 nuci tocate
Mod de preparare
Se spală fructele, se taie felii cu lama ascuțită
a unui cuțit și se pun într-un vas special.
Se pune vasul pe foc mic ( fructele lasă multă
apă ) și se fierb la foc mic o oră.
Se adaugă zahărul și nucile tocate și se continuă
fierberea pînă cînd gemul este bine legat.
Se parfumează cînd este aproape gata cu vanilie
și se toarnă fierbinte în borcane curate.
Se acoperă cu celofan pus în două și umezit, se
leagă borcanele și se învelesc în pături, unde se
țin 24 de ore.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții