Marmeladă de Cireșe, Vișine și Căpșune



MARMELADĂ DE CIREȘE, VIȘINE ȘI CĂPȘUNE


Ingrediente

- 4 kg fructe
- 1 1/2 kg zahăr tos
- 1/2 litru apă



Mod de preparare


Se amestecă fructele rămase după pregătirea siropurilor,
care nu mai au suc, cu 1 kg de căpșune proaspete.
Se acoperă cu apă, se fierb cîteva clocote, apoi se terciuiesc.
Sucul pe care îl lasă căpșunele este de ajuns pentru 4 kg
de fructe.
Terciul obșinut se pune să fiarbă fără zahăr pînă cînd
se îngroașă.
Se adaugă zahărul în proporție de jumătate de kg la 1 kg de
pulpă de fructe, cîntărită la începutul fierberii, apoi se
fierbe la foc viu, amestecînd cu o lopățică de lemn în
marmeladă, ca să nu se prindă de fundul vasului.
Se trage vasul de pe foc atunci cînd marmelada se șine
de lingură.
Se răcește în vas, apoi se pune în borcane și se leagă cu celofan.



Marmeladă de Cireșe, Vișine și Căpșune



MARMELADĂ DE CIREȘE, VIȘINE ȘI CĂPȘUNE


Ingrediente

- 4 kg fructe
- 1 1/2 kg zahăr tos
- 1/2 litru apă



Mod de preparare


Se amestecă fructele rămase după pregătirea siropurilor,
care nu mai au suc, cu 1 kg de căpșune proaspete.
Se acoperă cu apă, se fierb cîteva clocote, apoi se terciuiesc.
Sucul pe care îl lasă căpșunele este de ajuns pentru 4 kg
de fructe.
Terciul obșinut se pune să fiarbă fără zahăr pînă cînd
se îngroașă.
Se adaugă zahărul în proporție de jumătate de kg la 1 kg de
pulpă de fructe, cîntărită la începutul fierberii, apoi se
fierbe la foc viu, amestecînd cu o lopățică de lemn în
marmeladă, ca să nu se prindă de fundul vasului.
Se trage vasul de pe foc atunci cînd marmelada se șine
de lingură.
Se răcește în vas, apoi se pune în borcane și se leagă cu celofan.



Marmeladă de Gutui



MARMELADĂ DE GUTUI


Ingrediente

- 4 kg fructe
- 2 kg zahăr
- 1/2 litru apă




Mod de preparare


Se spală fructele și se taie felii subțiri, se
acoperă cu apă caldă și se fierb la foc mic
pînă cînd s-au înmuiat bine.
Se scot din apă, se trec prin sită, se pune
piureul obținut să fiarbă o oră, după care
se adaugă zahărul.
Se socotește 1/2 kg de zahăr pentru 1 kg
piure de gutui.
Se continuă fierberea pînă cînd marmelada
rămîne pe lingura de lemn.
Se lasă să se răcească, apoi se pune în borcane
și se leagă cu celofan pus în două.




Marmeladă de Gutui



MARMELADĂ DE GUTUI


Ingrediente

- 4 kg fructe
- 2 kg zahăr
- 1/2 litru apă




Mod de preparare


Se spală fructele și se taie felii subțiri, se
acoperă cu apă caldă și se fierb la foc mic
pînă cînd s-au înmuiat bine.
Se scot din apă, se trec prin sită, se pune
piureul obținut să fiarbă o oră, după care
se adaugă zahărul.
Se socotește 1/2 kg de zahăr pentru 1 kg
piure de gutui.
Se continuă fierberea pînă cînd marmelada
rămîne pe lingura de lemn.
Se lasă să se răcească, apoi se pune în borcane
și se leagă cu celofan pus în două.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții