Marmeladă de Mere și Pere



MARMELADĂ DE MERE ȘI PERE


Ingrediente

- 4 kg fructe
- 1 1/2 kg zahăr
- 1/2 l apă





Mod de preparare

Se spală merele și se pun la fiert acoperite
de apă caldă.
Se aleg fructe bine coapte și se folosesc în
cantități egale.
Perele fiind mai dulci, dar mai ales fiind mai
moi, nu au nevoie să fie fierte.
Se trec merele prin sită, se procedează la fel
și cu perele, apoi se pune piureul obținut să
fiarbă la foc viu.
În continuare se procedează la fel ca la 
marmelada de mere.




Marmeladă de Mere și Pere



MARMELADĂ DE MERE ȘI PERE


Ingrediente

- 4 kg fructe
- 1 1/2 kg zahăr
- 1/2 l apă





Mod de preparare

Se spală merele și se pun la fiert acoperite
de apă caldă.
Se aleg fructe bine coapte și se folosesc în
cantități egale.
Perele fiind mai dulci, dar mai ales fiind mai
moi, nu au nevoie să fie fierte.
Se trec merele prin sită, se procedează la fel
și cu perele, apoi se pune piureul obținut să
fiarbă la foc viu.
În continuare se procedează la fel ca la 
marmelada de mere.




Marmeladă de Mere



MARMELADĂ DE MERE


Ingrediente


- 4 kg mere acrișoare
- 1 1/2 kg zahăr
- 1/2 l apă



Mod de preparare

Se aleg mere coapte, dar acrișoare la gust, se spală
și se taie felii subțiri.
Se acoperă cu apă caldă și se fierb cîteva minute,
pînă cînd fructele se înmoaie bine.
Se trage vasul de pe foc, se răcesc fructele un sfert
de oră, după care se terciuiesc.
Se pun să fiarbă la foc viu ( zeama în care au fiert
merele se folosește la prepararea unui compot ) ca să
nu se închidă la culoare.
Se lasă pînă cînd fierberea devine o forfoteală obosită,
apoi se adaugă zahărul în proporția amintită, se lasă
să mai fiarbă și se trage cu lingura o dungă pe fundul
vasului în care fierbe marmelada.
Dacă dunga nu se acoperă imediat, înseamnă că marmelada
este gata.
Se ia vasul de pe foc, se toarnă marmelada fierbinte în
borcane curate și se leagă cu celofan pus în două.
Se etichetează borcanele și se pun în cămară numai după ce
au fost pasteurizate la cald în pături sau în cuptorul aragazului.
Se păstrează la temperatură constantă, în cameră uscată.




Marmeladă de Mere



MARMELADĂ DE MERE


Ingrediente


- 4 kg mere acrișoare
- 1 1/2 kg zahăr
- 1/2 l apă



Mod de preparare

Se aleg mere coapte, dar acrișoare la gust, se spală
și se taie felii subțiri.
Se acoperă cu apă caldă și se fierb cîteva minute,
pînă cînd fructele se înmoaie bine.
Se trage vasul de pe foc, se răcesc fructele un sfert
de oră, după care se terciuiesc.
Se pun să fiarbă la foc viu ( zeama în care au fiert
merele se folosește la prepararea unui compot ) ca să
nu se închidă la culoare.
Se lasă pînă cînd fierberea devine o forfoteală obosită,
apoi se adaugă zahărul în proporția amintită, se lasă
să mai fiarbă și se trage cu lingura o dungă pe fundul
vasului în care fierbe marmelada.
Dacă dunga nu se acoperă imediat, înseamnă că marmelada
este gata.
Se ia vasul de pe foc, se toarnă marmelada fierbinte în
borcane curate și se leagă cu celofan pus în două.
Se etichetează borcanele și se pun în cămară numai după ce
au fost pasteurizate la cald în pături sau în cuptorul aragazului.
Se păstrează la temperatură constantă, în cameră uscată.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții