Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Șerbet de Căpșune
ȘERBET DE CĂPȘUNE
Ingrediente
- 1 kg zahăr
- 1 kg căpșune
Mod de preparare
Fructele se spală, se curăță de codițele verzi
și se pun într-un vas curat acoperite cu
jumătate de pahar de apă.
Se lasă să dea cîteva clocote și se trage vasul
de pe foc.
Cînd zeama s-a răcit, se strecoară prin tifon
pus în două.
Zeama obținută se pune cu un pahar de apă și
1 kg de zahăr și se fierbe pe foc viu pînă cînd
se leagă.
Șerbetul din fructe acrișoare se freacă atunci
cînd se trage vasul de pe foc, fără să se răcorească.
Șerbet de Căpșune
ȘERBET DE CĂPȘUNE
Ingrediente
- 1 kg zahăr
- 1 kg căpșune
Mod de preparare
Fructele se spală, se curăță de codițele verzi
și se pun într-un vas curat acoperite cu
jumătate de pahar de apă.
Se lasă să dea cîteva clocote și se trage vasul
de pe foc.
Cînd zeama s-a răcit, se strecoară prin tifon
pus în două.
Zeama obținută se pune cu un pahar de apă și
1 kg de zahăr și se fierbe pe foc viu pînă cînd
se leagă.
Șerbetul din fructe acrișoare se freacă atunci
cînd se trage vasul de pe foc, fără să se răcorească.
Șerbet de Caise
ȘERBET DE CAISE
Ingrediente
- 1 kg zahăr
- 1 kg caise
- vanilie
- 100 g sîmburi de caise
Mod de preparare
Se spală caisele, se curăță de sîmburi și se
pun într-un vas curat.
Se acoperă cu puțină apă și se fierb un sfert
de oră.
Se strecoară zeama și se lasă într-o cană curată.
Sîmburii se sparg, se scoate miezul și se pisează
pus în tifon curat.
Se pune miezul de caise într-un pahar cu apă
clocotită, se ține zece minute și se strecoară prin
tifon.
Zeama obținută se pune peste 1 kg de zahăr în
amestec cu un pahar de zeamă de caise și un pahar
de apă.
Se fierbe siropul la foc iute, se adaugă vanilia și
se ia de pe foc, atunci cînd siropul stă bob legat
pe marginea unei farfurii.
În continuare se procedează ca la șerbetul de cireșe.
Șerbet de Caise
ȘERBET DE CAISE
Ingrediente
- 1 kg zahăr
- 1 kg caise
- vanilie
- 100 g sîmburi de caise
Mod de preparare
Se spală caisele, se curăță de sîmburi și se
pun într-un vas curat.
Se acoperă cu puțină apă și se fierb un sfert
de oră.
Se strecoară zeama și se lasă într-o cană curată.
Sîmburii se sparg, se scoate miezul și se pisează
pus în tifon curat.
Se pune miezul de caise într-un pahar cu apă
clocotită, se ține zece minute și se strecoară prin
tifon.
Zeama obținută se pune peste 1 kg de zahăr în
amestec cu un pahar de zeamă de caise și un pahar
de apă.
Se fierbe siropul la foc iute, se adaugă vanilia și
se ia de pe foc, atunci cînd siropul stă bob legat
pe marginea unei farfurii.
În continuare se procedează ca la șerbetul de cireșe.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții