Vișine Conservate



VIȘINE CONSERVATE


Ingrediente

- 3 kg vișine
- 1 kg zahăr
- 10 aspirine





Mod de preparare


Se spală fructele, se curăță de codițe și de
sîmburi, se pun într-un vas curat, acoperite
cu zahăr.
Se lasă zece ore așa, apoi se pisează mărunt
zece aspirine, se amestecă cu siropul lasat de
fructe și se pune totul în borcan de sticlă, se
leagă cu celofan și se păstrează peste iarnă
pentru pregătirea prăjiturilor cu fructe.
Se păstrează la rece, în cămară aerisită și curată.




Vișine Conservate



VIȘINE CONSERVATE


Ingrediente

- 3 kg vișine
- 1 kg zahăr
- 10 aspirine





Mod de preparare


Se spală fructele, se curăță de codițe și de
sîmburi, se pun într-un vas curat, acoperite
cu zahăr.
Se lasă zece ore așa, apoi se pisează mărunt
zece aspirine, se amestecă cu siropul lasat de
fructe și se pune totul în borcan de sticlă, se
leagă cu celofan și se păstrează peste iarnă
pentru pregătirea prăjiturilor cu fructe.
Se păstrează la rece, în cămară aerisită și curată.




Marmeladă de Piersici



MARMELADĂ DE PIERSICI


Ingrediente

- 3 kg fructe
- 1/2 zahăr
- vanilie




Mod de preparare


Se curăță fructele de coajă, se desfac în două,
eventual se taie felii subțiri și se acoperă cu o
cană de apă.
Se fierb la foc mic pînă cînd fructele devin moi
și arată ca o marmeladă subțire.
Se micșorează focul și se amestecă neîncetat cu
o lopățică de lemn, se potrivește de zahăr care
se adaugă cînd marmelada este aproape gata.
Trebuie să se pună zahăr în marmelade, chiar
dacă fructele sînt foarte dulci, căci zahărul conservă
mai bine decît orice altceva.
În continuare se procedează la fel ca la restul
marmeladelor.
După gust, marmelada se poate parfuma cu vanilie.



Marmeladă de Piersici



MARMELADĂ DE PIERSICI


Ingrediente

- 3 kg fructe
- 1/2 zahăr
- vanilie




Mod de preparare


Se curăță fructele de coajă, se desfac în două,
eventual se taie felii subțiri și se acoperă cu o
cană de apă.
Se fierb la foc mic pînă cînd fructele devin moi
și arată ca o marmeladă subțire.
Se micșorează focul și se amestecă neîncetat cu
o lopățică de lemn, se potrivește de zahăr care
se adaugă cînd marmelada este aproape gata.
Trebuie să se pună zahăr în marmelade, chiar
dacă fructele sînt foarte dulci, căci zahărul conservă
mai bine decît orice altceva.
În continuare se procedează la fel ca la restul
marmeladelor.
După gust, marmelada se poate parfuma cu vanilie.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții