Șerbet de Căpșune



ȘERBET DE CĂPȘUNE


Ingrediente

- 1 kg zahăr
- 1 kg căpșune





Mod de preparare


Fructele se spală, se curăță de codițele verzi
și se pun într-un vas curat acoperite cu
jumătate de pahar de apă.
Se lasă să dea cîteva clocote și se trage vasul
de pe foc.
Cînd zeama s-a răcit, se strecoară prin tifon
pus în două.
Zeama obținută se pune cu un pahar de apă și
1 kg de zahăr și se fierbe pe foc viu pînă cînd
se leagă.
Șerbetul din fructe acrișoare se freacă atunci
cînd se trage vasul de pe foc, fără să se răcorească.



Șerbet de Căpșune



ȘERBET DE CĂPȘUNE


Ingrediente

- 1 kg zahăr
- 1 kg căpșune





Mod de preparare


Fructele se spală, se curăță de codițele verzi
și se pun într-un vas curat acoperite cu
jumătate de pahar de apă.
Se lasă să dea cîteva clocote și se trage vasul
de pe foc.
Cînd zeama s-a răcit, se strecoară prin tifon
pus în două.
Zeama obținută se pune cu un pahar de apă și
1 kg de zahăr și se fierbe pe foc viu pînă cînd
se leagă.
Șerbetul din fructe acrișoare se freacă atunci
cînd se trage vasul de pe foc, fără să se răcorească.



Șerbet de Caise



ȘERBET DE CAISE


Ingrediente

- 1 kg zahăr
- 1 kg caise
- vanilie
- 100 g sîmburi de caise




Mod de preparare


Se spală caisele, se curăță de sîmburi și se
pun într-un vas curat.
Se acoperă cu puțină apă și se fierb un sfert
de oră.
Se strecoară zeama și se lasă într-o cană curată.
Sîmburii se sparg, se scoate miezul și se pisează
pus în tifon curat.
Se pune miezul de caise într-un pahar cu apă
clocotită, se ține zece minute și se strecoară prin
tifon.
Zeama obținută se pune peste 1 kg de zahăr în
amestec cu un pahar de zeamă de caise și un pahar
de apă.
Se fierbe siropul la foc iute, se adaugă vanilia și
se ia de pe foc, atunci cînd siropul stă bob legat
pe marginea unei farfurii.
În continuare se procedează ca la șerbetul de cireșe.



Șerbet de Caise



ȘERBET DE CAISE


Ingrediente

- 1 kg zahăr
- 1 kg caise
- vanilie
- 100 g sîmburi de caise




Mod de preparare


Se spală caisele, se curăță de sîmburi și se
pun într-un vas curat.
Se acoperă cu puțină apă și se fierb un sfert
de oră.
Se strecoară zeama și se lasă într-o cană curată.
Sîmburii se sparg, se scoate miezul și se pisează
pus în tifon curat.
Se pune miezul de caise într-un pahar cu apă
clocotită, se ține zece minute și se strecoară prin
tifon.
Zeama obținută se pune peste 1 kg de zahăr în
amestec cu un pahar de zeamă de caise și un pahar
de apă.
Se fierbe siropul la foc iute, se adaugă vanilia și
se ia de pe foc, atunci cînd siropul stă bob legat
pe marginea unei farfurii.
În continuare se procedează ca la șerbetul de cireșe.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții