Ouă Românești 2




OUĂ ROMÂNEȘTI 2



Pentru 4 ochiuri, se pune într-o cratiță
cam 2 litri apă puțin mai mult de jumătate,
să fiarbă cu o linguriță sare și o lingură
de oțet, care au prioritatea de a coagula
mai repede mai repede albușul, să nu se
împrăștie în apă.
Cînd clocotește apa, se trage cratița la o
parte, ca să nu clocotească prea tare și se
sparg ouăle unul cîte unul, cu distanțe
între ele.
Se lasă la foc mic pînă se coagulează
albușul, apoi se scot cu lingura de spumă,
scurse bine, de apă.
Se așază pe farfuria caldă, iar deasupra se
pun bucățele de unt, zeamă de lămîie,
pătrunjel tocat.






Ouă Românești 2




OUĂ ROMÂNEȘTI 2



Pentru 4 ochiuri, se pune într-o cratiță
cam 2 litri apă puțin mai mult de jumătate,
să fiarbă cu o linguriță sare și o lingură
de oțet, care au prioritatea de a coagula
mai repede mai repede albușul, să nu se
împrăștie în apă.
Cînd clocotește apa, se trage cratița la o
parte, ca să nu clocotească prea tare și se
sparg ouăle unul cîte unul, cu distanțe
între ele.
Se lasă la foc mic pînă se coagulează
albușul, apoi se scot cu lingura de spumă,
scurse bine, de apă.
Se așază pe farfuria caldă, iar deasupra se
pun bucățele de unt, zeamă de lămîie,
pătrunjel tocat.






Ouă la Capac



OUĂ LA CAPAC


Ingrediente


- 2 ouă
- 1 linguriță cu vîrf unt netopit
- 30 g sare



Mod de preparare


Într-un grate sau tigăiță mică, se pune untul,
se lasă să se înfierbinte.
Se sparg ouăle și se lasă întregi.
Se pune repede un capac peste tigăiță, se
lasă 2 - 3 minute să se coaguleze albușul, iar
gălbenușul să rămînă moale.
Se sărează puțin albușul ; gălbenușul nu se sărează,
deoarece sarea formează pete albicioase pe el.
Se servesc cu tigăița cu capac la masă, fierbinți.
Se mănîncă direct din tigăiță, de aceea se pregătesc
numai pentru o singură persoană.




Ouă la Capac



OUĂ LA CAPAC


Ingrediente


- 2 ouă
- 1 linguriță cu vîrf unt netopit
- 30 g sare



Mod de preparare


Într-un grate sau tigăiță mică, se pune untul,
se lasă să se înfierbinte.
Se sparg ouăle și se lasă întregi.
Se pune repede un capac peste tigăiță, se
lasă 2 - 3 minute să se coaguleze albușul, iar
gălbenușul să rămînă moale.
Se sărează puțin albușul ; gălbenușul nu se sărează,
deoarece sarea formează pete albicioase pe el.
Se servesc cu tigăița cu capac la masă, fierbinți.
Se mănîncă direct din tigăiță, de aceea se pregătesc
numai pentru o singură persoană.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții