Dovlecei cu Smîntînă





DOVLECEI CU SMÎNTÎNĂ



Cantitățile necesare pentru 4 porții



- 4 dovlecei potrivit de mari
- 100 g smîntînă
- o linguriță de făină
- 30 g unt
- sare.



Mod de preparare



Se curăță dovleceii, se spală și se taie în bucăți în lung,
apoi în lat, de 3-4 cm grosime.
Se clocotesc puțin în apă cu sare, li se scurge
apa printr-o strecurătoare, se pun în formă la cuptor,
puțin unt.
Smîntîna se îngroașă cu puțină făină și toarnă
peste ei în cuptor, ținînd-i acolo în continuare
încă 20 de minute.
La fel se prepară dovleceii la cuptor și cu
sos alb, în loc de smîntînă.




Dovlecei cu Smîntînă





DOVLECEI CU SMÎNTÎNĂ



Cantitățile necesare pentru 4 porții



- 4 dovlecei potrivit de mari
- 100 g smîntînă
- o linguriță de făină
- 30 g unt
- sare.



Mod de preparare



Se curăță dovleceii, se spală și se taie în bucăți în lung,
apoi în lat, de 3-4 cm grosime.
Se clocotesc puțin în apă cu sare, li se scurge
apa printr-o strecurătoare, se pun în formă la cuptor,
puțin unt.
Smîntîna se îngroașă cu puțină făină și toarnă
peste ei în cuptor, ținînd-i acolo în continuare
încă 20 de minute.
La fel se prepară dovleceii la cuptor și cu
sos alb, în loc de smîntînă.




Dovlecei cu Brînză, La Cuptor





DOVLECEI CU BRÎNZĂ, LA CUPTOR



Cantitățile necesare pentru 4 porții



- 4 dovlecei potrivit de mari
- 150 g brînză telemea
- 50 g unt
- două linguri de pesmet
- sare



Mod de preparare


După ce li s-a ras coaja, dovleceii se spală și se fierb
în abur 20 de minute, se scurg de apă și se lasă să se răcească.
Apoi se taie în lung, în felii de 1/2 cm grosime.
Se unge o formă cu unt și se tapetează cu pesmet.
Feliile de dovlecei se așază pe fundul tăvii.
Deasupra lor se pune brînza rasă, restul de pesmet
și untul tăiat în bucățele.
Se coc la foc și se servesc calzi.





Dovlecei cu Brînză, La Cuptor





DOVLECEI CU BRÎNZĂ, LA CUPTOR



Cantitățile necesare pentru 4 porții



- 4 dovlecei potrivit de mari
- 150 g brînză telemea
- 50 g unt
- două linguri de pesmet
- sare



Mod de preparare


După ce li s-a ras coaja, dovleceii se spală și se fierb
în abur 20 de minute, se scurg de apă și se lasă să se răcească.
Apoi se taie în lung, în felii de 1/2 cm grosime.
Se unge o formă cu unt și se tapetează cu pesmet.
Feliile de dovlecei se așază pe fundul tăvii.
Deasupra lor se pune brînza rasă, restul de pesmet
și untul tăiat în bucățele.
Se coc la foc și se servesc calzi.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții