Pască cu Brînză de Vaci



PASCĂ CU BRÎNZĂ DE VACI

( 24 porții x 50 g )

Ingrediente

- Aluat de cozonac  500 g 
- brînză de vaci 400 g
- 2 ouă
- gălbenușuri de ou 3 bucăți
- zahăr 200 g
- vanilie 1/4 baton sau zahăr vanilat 1 plic
- coajă rasă de lămîie
- făină 15 g ( o lingură )
- stafide 100 g
- unt 30 g
- sare 5 g


Mod de preparare


Se tapetează cu jumătate din aluat de cozonac vezi aici
o formă unsă cu unt.
Brînza se dă prin sită și se amestecă cu ouăle, cu 2
gălbenușuri, zahărul, mirodeniile, făina, stafidele și
sare.
Se pune această compoziție peste stratul de aluat din
tavă, după care, din restul de aluat, se face un lanț, cu
care se acoperă brînza.
Se lasă 20 minute la cald și, cînd aluatul a început să
crească, se unge toată suprafață cu gălbenușul de ou
rămas, diluat.
Se dă la cuptor, la foc moderat, circa 40 minute.
Dacă brînza este prea seacă, se poate amesteca cu
2 linguri smîntînă, sau cu 25 g unt proaspăt, tapip.


Calorii    150/porție




Pască cu Brînză de Vaci



PASCĂ CU BRÎNZĂ DE VACI

( 24 porții x 50 g )

Ingrediente

- Aluat de cozonac  500 g 
- brînză de vaci 400 g
- 2 ouă
- gălbenușuri de ou 3 bucăți
- zahăr 200 g
- vanilie 1/4 baton sau zahăr vanilat 1 plic
- coajă rasă de lămîie
- făină 15 g ( o lingură )
- stafide 100 g
- unt 30 g
- sare 5 g


Mod de preparare


Se tapetează cu jumătate din aluat de cozonac vezi aici
o formă unsă cu unt.
Brînza se dă prin sită și se amestecă cu ouăle, cu 2
gălbenușuri, zahărul, mirodeniile, făina, stafidele și
sare.
Se pune această compoziție peste stratul de aluat din
tavă, după care, din restul de aluat, se face un lanț, cu
care se acoperă brînza.
Se lasă 20 minute la cald și, cînd aluatul a început să
crească, se unge toată suprafață cu gălbenușul de ou
rămas, diluat.
Se dă la cuptor, la foc moderat, circa 40 minute.
Dacă brînza este prea seacă, se poate amesteca cu
2 linguri smîntînă, sau cu 25 g unt proaspăt, tapip.


Calorii    150/porție




Cozonac



COZONAC

( 40 porții x 50 g )

Ingrediente

- Făină 1 kg
- zahăr 280 g
- sare 5 - 6 g
- coaja de la o lămîie
- vanilie 1/2 baton sau zahăr vanilat 2 plicuri
- unt 250 g
- lapte 0,5 l
- drojdie de bere 25 g
- gălbenușuri de ou 6 buc



Mod de preparare


Se face maiua din 3/4 pahar lapte, 40 g făină și drojdie de bere.
Cînd maiaua a crescut, se amestecă cu restul de făină și de
lapte, cu 5 gălbenușuri și cu sarea, apoi se bate bine.
Pe parcurs, se pun zahărul, mirodeniile și, la urmă, untul.
Se lasă să crească, acoperit.
Între timp, se ung două forme cu unt.
Cînd aluatul a crescut, se pune în forme, se ung la suprafață cu
gălbenușul rămas și se dau la cuptor, la foc domol, 1 1/4 oră
( se încearcă cu un pai uscat ).
După ce cozonacul s-a copt, se mai lasă în forme circa 10
minute., apoi se răstoarnă.
În aluat se mai pot pune și 3 albușuri bătute spumă, 80 g stafide
sau 100 g ciocolată tăiată în bucăți mici.
Important este ca făina să fie caldă și de bună calitate ( trei zerouri ).


Calorii   180/porție



Cozonac



COZONAC

( 40 porții x 50 g )

Ingrediente

- Făină 1 kg
- zahăr 280 g
- sare 5 - 6 g
- coaja de la o lămîie
- vanilie 1/2 baton sau zahăr vanilat 2 plicuri
- unt 250 g
- lapte 0,5 l
- drojdie de bere 25 g
- gălbenușuri de ou 6 buc



Mod de preparare


Se face maiua din 3/4 pahar lapte, 40 g făină și drojdie de bere.
Cînd maiaua a crescut, se amestecă cu restul de făină și de
lapte, cu 5 gălbenușuri și cu sarea, apoi se bate bine.
Pe parcurs, se pun zahărul, mirodeniile și, la urmă, untul.
Se lasă să crească, acoperit.
Între timp, se ung două forme cu unt.
Cînd aluatul a crescut, se pune în forme, se ung la suprafață cu
gălbenușul rămas și se dau la cuptor, la foc domol, 1 1/4 oră
( se încearcă cu un pai uscat ).
După ce cozonacul s-a copt, se mai lasă în forme circa 10
minute., apoi se răstoarnă.
În aluat se mai pot pune și 3 albușuri bătute spumă, 80 g stafide
sau 100 g ciocolată tăiată în bucăți mici.
Important este ca făina să fie caldă și de bună calitate ( trei zerouri ).


Calorii   180/porție



Postare

  ANPC Termeni și Condiții