Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Sos de Ciuperci
SOS DE CIUPERCI
Ingrediente
- 200 g ciuperci
- 1 lingură de pătrunjel verde tocat fin
- 2 linguri de unt
- 1 pahar de vin alb
- 1 linguriță de bulion
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare
Se curăță ciupercile de partea tare, se spală în mai
multe ape, se toacă mărunt și se pun într-un vas
emailat, cu o lingură de unt.
Se lasă pe foc mic să scadă bine, iar cînd s-au înmuiat,
se adaugă vinul, sarea și piperul măcinat, și bulionul.
Se mai scad cîteva minute, se ia cratița de pe foc, se
adaugă verdeața tocată fin și restul de unt.
Sosul de ciuperci se răcește și se serbește lîngă
friptură de iepure, pasăre rasol sau ficat de porc la grătar.
Sos de Ciuperci
SOS DE CIUPERCI
Ingrediente
- 200 g ciuperci
- 1 lingură de pătrunjel verde tocat fin
- 2 linguri de unt
- 1 pahar de vin alb
- 1 linguriță de bulion
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare
Se curăță ciupercile de partea tare, se spală în mai
multe ape, se toacă mărunt și se pun într-un vas
emailat, cu o lingură de unt.
Se lasă pe foc mic să scadă bine, iar cînd s-au înmuiat,
se adaugă vinul, sarea și piperul măcinat, și bulionul.
Se mai scad cîteva minute, se ia cratița de pe foc, se
adaugă verdeața tocată fin și restul de unt.
Sosul de ciuperci se răcește și se serbește lîngă
friptură de iepure, pasăre rasol sau ficat de porc la grătar.
Sos de Castraveți
SOS DE CASTRAVEȚI
Ingrediente
- 2 castraveți murați în oțet
- 4 cartofi fierți în coajă
- 2 cepe mari
- 2 gălbenușuri crude
- 1 ceașcă de ulei
- 1 lingură de muștar
- 1/2 lămîie
- 1 lingură oțet
- sare
Mod de preparare
Se curăță cartofii de coajă, se dau prin mașina de tocat și
se amestecă cu cepele tocate mărunt.
Se pun într-un vas adînc și se amestecă cu castraveți
curățați de coajă, și tocați mărunt.
Din două gălbenușuri, o ceașcă mare de ulei și o lingură
de muștar se face o maioneză groasă, care se subțiază cu
zeama de la jumătate de lămîie și o linguriță de oțet.
Maioneza se toarnă peste amestecul de cartofi și castraveți,
se amestecă bine și se servește rece, cu friptură de pasăre
sau de porc.
Sos de Castraveți
SOS DE CASTRAVEȚI
Ingrediente
- 2 castraveți murați în oțet
- 4 cartofi fierți în coajă
- 2 cepe mari
- 2 gălbenușuri crude
- 1 ceașcă de ulei
- 1 lingură de muștar
- 1/2 lămîie
- 1 lingură oțet
- sare
Mod de preparare
Se curăță cartofii de coajă, se dau prin mașina de tocat și
se amestecă cu cepele tocate mărunt.
Se pun într-un vas adînc și se amestecă cu castraveți
curățați de coajă, și tocați mărunt.
Din două gălbenușuri, o ceașcă mare de ulei și o lingură
de muștar se face o maioneză groasă, care se subțiază cu
zeama de la jumătate de lămîie și o linguriță de oțet.
Maioneza se toarnă peste amestecul de cartofi și castraveți,
se amestecă bine și se servește rece, cu friptură de pasăre
sau de porc.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții