Sos de Castraveți




SOS DE CASTRAVEȚI


Ingrediente

- 2 castraveți murați în oțet
- 4 cartofi fierți în coajă
- 2 cepe mari
- 2 gălbenușuri crude
- 1 ceașcă de ulei
- 1 lingură de muștar
- 1/2 lămîie
- 1 lingură oțet
- sare



Mod de preparare


Se curăță cartofii de coajă, se dau prin mașina de tocat și
se amestecă cu cepele tocate mărunt.
Se pun într-un vas adînc și se amestecă cu castraveți
curățați de coajă, și tocați mărunt.
Din două gălbenușuri, o ceașcă mare de ulei și o lingură
de muștar se face o maioneză groasă, care se subțiază cu
zeama de la jumătate de lămîie și o linguriță de oțet.
Maioneza se toarnă peste amestecul de cartofi și castraveți,
se amestecă bine și se servește rece, cu friptură de pasăre
sau de porc.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții