Budincă de Griș




BUDINCĂ DE GRIȘ


Ingrediente

- 1 l lapte nefiert
- 5 linguri de griș
- 1/2 lămîie
- 3 linguri de zahăr
- 1 plic de zahăr vanilat
- 4 ouă
- 1 lingură de unt


Mod de preparare


Se pune laptele la fiert și, cînd dă în clocot, se adaugă
grișul în ploaie.
Se fierbe 20 de minute, după care se ia vasul de pe foc.
Se lasă să se răcească, apoi se amestecă ouăle puse pe
rînd, trei linguri de zahăr, un praf de sare și un plic de
zahăr vanilinat.
Se adaugă coaja de la jumătate de lămîie și o lingură de
zeamă de lămîie.
Amestecul se răstoarnă într-o formă unsă cu o lingură de
unt și se introduce budinca în cuptorul încins.
Se coace o jumătate de oră, la foc potrivit, după care se
scoate și se lasă să se răcească ușor.
Se taie cînd s-a răcit și se servește cu sirop de fructe sau
cu fructe din dulceață.





Budincă de Griș




BUDINCĂ DE GRIȘ


Ingrediente

- 1 l lapte nefiert
- 5 linguri de griș
- 1/2 lămîie
- 3 linguri de zahăr
- 1 plic de zahăr vanilat
- 4 ouă
- 1 lingură de unt


Mod de preparare


Se pune laptele la fiert și, cînd dă în clocot, se adaugă
grișul în ploaie.
Se fierbe 20 de minute, după care se ia vasul de pe foc.
Se lasă să se răcească, apoi se amestecă ouăle puse pe
rînd, trei linguri de zahăr, un praf de sare și un plic de
zahăr vanilinat.
Se adaugă coaja de la jumătate de lămîie și o lingură de
zeamă de lămîie.
Amestecul se răstoarnă într-o formă unsă cu o lingură de
unt și se introduce budinca în cuptorul încins.
Se coace o jumătate de oră, la foc potrivit, după care se
scoate și se lasă să se răcească ușor.
Se taie cînd s-a răcit și se servește cu sirop de fructe sau
cu fructe din dulceață.





Budincă de Clătite




BUDINCĂ DE CLĂTITE


Ingrediente

- 10 linguri de făină
- 1 cană de lapte
- 1 ou
- un praf de sare ( pentru clătite )
- 250 g brînză de vaci
- 2 linguri de zahăr
- 2 ouă
- 2 linguri de smîntînă
- 1/2 lămîie
- lingură de rom


Mod de preparare


Se sparge oul într-o farfurie adîncă și se adaugă făină
în ploaie, amestecînd în continuu.
Se subțiază amestecul cu lapte și se obține un aluat
din care se fac zece clătite.
Umplutura se pregătește astfel : se freacă 250 g brînză
de vaci cu zahărul tos, ouăle bătute bine, coaja și zeama
de lămîie și smîntînă.
Se unge o cratiță înaltă cu unt, se pune o clătită pe fundul
cratiței, se acoperă cu un strat subțire de compoziție din
brînză de vaci, se pune altă clătită și se continuă operația
pînă cînd se termină toate clătitele.
Se introduce forma în cuptorul bine încălzit și se coace budinca
o jumătate de oră, la foc potrivit.
Se scoate și se taie felii în rază, atunci cînd budinca s-a răcit ușor.
Se servește caldă, stropită cu rom.




Budincă de Clătite




BUDINCĂ DE CLĂTITE


Ingrediente

- 10 linguri de făină
- 1 cană de lapte
- 1 ou
- un praf de sare ( pentru clătite )
- 250 g brînză de vaci
- 2 linguri de zahăr
- 2 ouă
- 2 linguri de smîntînă
- 1/2 lămîie
- lingură de rom


Mod de preparare


Se sparge oul într-o farfurie adîncă și se adaugă făină
în ploaie, amestecînd în continuu.
Se subțiază amestecul cu lapte și se obține un aluat
din care se fac zece clătite.
Umplutura se pregătește astfel : se freacă 250 g brînză
de vaci cu zahărul tos, ouăle bătute bine, coaja și zeama
de lămîie și smîntînă.
Se unge o cratiță înaltă cu unt, se pune o clătită pe fundul
cratiței, se acoperă cu un strat subțire de compoziție din
brînză de vaci, se pune altă clătită și se continuă operația
pînă cînd se termină toate clătitele.
Se introduce forma în cuptorul bine încălzit și se coace budinca
o jumătate de oră, la foc potrivit.
Se scoate și se taie felii în rază, atunci cînd budinca s-a răcit ușor.
Se servește caldă, stropită cu rom.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții