Imambaialdi de Dovlecei



IMAMBAIALDI DE DOVLECEI


Ingrediente

- 4 dovlecei tineri
- 1 ceașcă de ulei
- 2 cepe
- 1 lingură de bulion
- sare
- 1 linguriță de făină
- verdeață
- usturoi



Mod de preparare


Cureți dovleceii de partea albă, îi speli și-i tai felii
groase de 2 cm.
Îi prăjești în ulei încins pînă îi înmoi bine, apoi îi
scoți pe o farfurie.
În uleiul rămas, călești cepele tocate mărunt pînă cînd
devin sticloase.
Stingi cu o lingură de bulion desfăcut în apă rece, pui
în sos dovleceii, pui și o linguriță de făină tot acum și
fierbi mîncarea la foc mic, cu sarea necesară.
După o jumătate de oră pui usturoi după gust, tocat
mărunt și verdeață tocată.
Mai lași zece minute, apoi tragi cratița de pe foc și
lași să se răcească.
Mîncarea o servești bine scăzută, rece și grasă, astfel
nu este bună.




Imambaialdi de Dovlecei



IMAMBAIALDI DE DOVLECEI


Ingrediente

- 4 dovlecei tineri
- 1 ceașcă de ulei
- 2 cepe
- 1 lingură de bulion
- sare
- 1 linguriță de făină
- verdeață
- usturoi



Mod de preparare


Cureți dovleceii de partea albă, îi speli și-i tai felii
groase de 2 cm.
Îi prăjești în ulei încins pînă îi înmoi bine, apoi îi
scoți pe o farfurie.
În uleiul rămas, călești cepele tocate mărunt pînă cînd
devin sticloase.
Stingi cu o lingură de bulion desfăcut în apă rece, pui
în sos dovleceii, pui și o linguriță de făină tot acum și
fierbi mîncarea la foc mic, cu sarea necesară.
După o jumătate de oră pui usturoi după gust, tocat
mărunt și verdeață tocată.
Mai lași zece minute, apoi tragi cratița de pe foc și
lași să se răcească.
Mîncarea o servești bine scăzută, rece și grasă, astfel
nu este bună.




,,Friptură” Vegetariană




,,FRIPTURĂ” VEGETARIANĂ


Ingrediente

- 250 g mazăre uscată
- 200 g fasole boabe
- 1 ceapă
- 2 ouă
- verdeață tocată
- 3 linguri de pesmet
- 1 lingură de unt
- sare
- piper măcinat
- puțin usturoi
- ulei


Mod de preparare


Pui fasolea și mazărea să se înmoaie o seară întreagă,
apoi scurgi apa și le pui să fiarbă în apă caldă.
Cînd bobul se desface ușor, scurgi apa, treci legumele
prin sită și le lași într-o farfurie adîncă.
Amesteci cu o ceapă călită în trei linguri de ulei,
verdeață tocată, două ouă crude, puțin usturoi pisat,
trei linguri de pesmet, sare piper măcinat. după gust.
Amestecul îl frămîntați bine cu mîna, îl faci sul și-l
pui într-o formă unsă cu o lingură de unt.
Lași focul mic și, cînd vezi că se rumenește, mai
adaugi apă ca să nu se pătrundă bine friptura.
Servești friptura caldă sau rece, tăiată felii groase, cu
roșii întregi, sau cu castraveți murați.



,,Friptură” Vegetariană




,,FRIPTURĂ” VEGETARIANĂ


Ingrediente

- 250 g mazăre uscată
- 200 g fasole boabe
- 1 ceapă
- 2 ouă
- verdeață tocată
- 3 linguri de pesmet
- 1 lingură de unt
- sare
- piper măcinat
- puțin usturoi
- ulei


Mod de preparare


Pui fasolea și mazărea să se înmoaie o seară întreagă,
apoi scurgi apa și le pui să fiarbă în apă caldă.
Cînd bobul se desface ușor, scurgi apa, treci legumele
prin sită și le lași într-o farfurie adîncă.
Amesteci cu o ceapă călită în trei linguri de ulei,
verdeață tocată, două ouă crude, puțin usturoi pisat,
trei linguri de pesmet, sare piper măcinat. după gust.
Amestecul îl frămîntați bine cu mîna, îl faci sul și-l
pui într-o formă unsă cu o lingură de unt.
Lași focul mic și, cînd vezi că se rumenește, mai
adaugi apă ca să nu se pătrundă bine friptura.
Servești friptura caldă sau rece, tăiată felii groase, cu
roșii întregi, sau cu castraveți murați.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții