Varză Roșie Tocată



VAZĂ ROȘIE TOCATĂ


Ingrediente

- 2 verze mijlocii
- 1 pahar de oțet
- 1/2 litru apă
- piper boabe
- 1 lingură de sare




Mod de preparare


Se fierbe apa care s-a amestecat cu oțetul,
se trage vasul de pe foc și se toarnă lichidul,
după ce s-a răcorit puțin, peste varza roșie
tocată mărunt.
În amestec se pun boabe de piper și puțin ulei.
Se leagă borcanul și se păstrează la rece.
Varza roșie se servește lîngă mîncărurile cu carne.



Varză Roșie Tocată



VAZĂ ROȘIE TOCATĂ


Ingrediente

- 2 verze mijlocii
- 1 pahar de oțet
- 1/2 litru apă
- piper boabe
- 1 lingură de sare




Mod de preparare


Se fierbe apa care s-a amestecat cu oțetul,
se trage vasul de pe foc și se toarnă lichidul,
după ce s-a răcorit puțin, peste varza roșie
tocată mărunt.
În amestec se pun boabe de piper și puțin ulei.
Se leagă borcanul și se păstrează la rece.
Varza roșie se servește lîngă mîncărurile cu carne.



Ghebe Murate



GHEBE MURARE

Ingrediente

- 3 kg ghebe
- 1 litru apă
- 1 pahar de ulei
- 1 lingură de sare
- 1 cană de oțet
- piper boabe



Mod de preparare


Ghebele se spală în mai multe ape reci, se pun
acoperite cu apă caldă pe foc și se fierb zece
minute, după care se aruncă apa, și se spală în
alte ape reci.
Se pun într-un borcan de sticlă curat, se acoperă
cu lichid fiert și răcit, obținut din apă și oțet.
Se pune uleiul să dea în clocot cu lichidul, se
adaugă boabe de piper și se leagă borcanul cu
celofan pus în două.
Ghebele se servesc ca garnitură sau salată în
combinație cu alte legume murate sau simple,
stropite cu ulei și garnisite cu felii de ou fiert tare.


Ghebe Murate



GHEBE MURARE

Ingrediente

- 3 kg ghebe
- 1 litru apă
- 1 pahar de ulei
- 1 lingură de sare
- 1 cană de oțet
- piper boabe



Mod de preparare


Ghebele se spală în mai multe ape reci, se pun
acoperite cu apă caldă pe foc și se fierb zece
minute, după care se aruncă apa, și se spală în
alte ape reci.
Se pun într-un borcan de sticlă curat, se acoperă
cu lichid fiert și răcit, obținut din apă și oțet.
Se pune uleiul să dea în clocot cu lichidul, se
adaugă boabe de piper și se leagă borcanul cu
celofan pus în două.
Ghebele se servesc ca garnitură sau salată în
combinație cu alte legume murate sau simple,
stropite cu ulei și garnisite cu felii de ou fiert tare.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții