Pui cu smîntînă





PUI CU SMÎNTÎNĂ



Cantitățile necesare


- 1 pui ( de aproximativ 1 kg )
- 300 g smîntînă
- o jumătate de lămîie
- 50 g unt
- sare



Mod de preparare


Puiul, curățat și tăiat în bucăți, se sărează.
După 20-30 de minute, jumătate din cantitatea de smîntînă
se pune într-o cratiță de mărime potrivită.
Peste smîntînă se așază bucățile de carne de pui,
cu felii de lămîie deasupra, tăiate rotund.
Se toarnă restul de smîntînă și untul tăiat în bucăți.
Se acoperă cratița cu un capac și se înăbușă pe foc,
mășcînd cratița din cînd în cînd.
Cînd s-a muiat carnea, sosul se toarnă în farfuria de servit
și deasupra se așază carnea și feliile de lămîie.
Se servește simplu sau cu găluște de făină.



Pui cu smîntînă





PUI CU SMÎNTÎNĂ



Cantitățile necesare


- 1 pui ( de aproximativ 1 kg )
- 300 g smîntînă
- o jumătate de lămîie
- 50 g unt
- sare



Mod de preparare


Puiul, curățat și tăiat în bucăți, se sărează.
După 20-30 de minute, jumătate din cantitatea de smîntînă
se pune într-o cratiță de mărime potrivită.
Peste smîntînă se așază bucățile de carne de pui,
cu felii de lămîie deasupra, tăiate rotund.
Se toarnă restul de smîntînă și untul tăiat în bucăți.
Se acoperă cratița cu un capac și se înăbușă pe foc,
mășcînd cratița din cînd în cînd.
Cînd s-a muiat carnea, sosul se toarnă în farfuria de servit
și deasupra se așază carnea și feliile de lămîie.
Se servește simplu sau cu găluște de făină.



Conopidă pane





CONOPIDĂ PANE



Cantitățile necesare


- 1 conopidă
- două linguri de lapte
- două ouă
- 200 g pesmet
- ulei
- sare.



Mod de preparare



Se spală bine conopida, întreagă, în apă cu sare.
Se fierbe în apă clocotită, cu lapte, și sărată după gust.
După ce a fiert, se scurge bine de apă, printr-o sită.
Cînd este rece, se taie în felii și se zvîntă pe un șervet.
Feliile se trec prin ou bătut cu puțină sare,
în pesmet foarte fin și se prăjește în ulei încins.
Se servește cu sos de smîntînă, stropite cu puțin unt.





Conopidă pane





CONOPIDĂ PANE



Cantitățile necesare


- 1 conopidă
- două linguri de lapte
- două ouă
- 200 g pesmet
- ulei
- sare.



Mod de preparare



Se spală bine conopida, întreagă, în apă cu sare.
Se fierbe în apă clocotită, cu lapte, și sărată după gust.
După ce a fiert, se scurge bine de apă, printr-o sită.
Cînd este rece, se taie în felii și se zvîntă pe un șervet.
Feliile se trec prin ou bătut cu puțină sare,
în pesmet foarte fin și se prăjește în ulei încins.
Se servește cu sos de smîntînă, stropite cu puțin unt.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții