Pui fript cu sos de roșii





PUI FRIPT CU SOS DE ROȘII



Cantitățile necesare pentru 4 porții


- 1 pui mare
- o lămîie
- 50 g unt
- sare
- cîteva frunze de tarhon sau usturoi
- 100 g slănină ( pentru căptușit tava )



Mod de preparare



Se curăță și se spală puiul, se pune în interior sare,
unt și zeama de la o jumătate de lămîie.
Cealaltă jumătate de lămîie se taie în felii, cu care
se căptușește pieptul.
Se taie slănina în fîșii și se pune într-o cratiță,
în care se așează puiul.
Se ține la cuptor o oră și se servește cu sos de roșii
aromatizat cu cîteva frunze de tarhon sau cu 1-2 căței de usturoi.
Se servește cu spaghete fierte, acoperite cu sos.




Pui fript cu sos de roșii





PUI FRIPT CU SOS DE ROȘII



Cantitățile necesare pentru 4 porții


- 1 pui mare
- o lămîie
- 50 g unt
- sare
- cîteva frunze de tarhon sau usturoi
- 100 g slănină ( pentru căptușit tava )



Mod de preparare



Se curăță și se spală puiul, se pune în interior sare,
unt și zeama de la o jumătate de lămîie.
Cealaltă jumătate de lămîie se taie în felii, cu care
se căptușește pieptul.
Se taie slănina în fîșii și se pune într-o cratiță,
în care se așează puiul.
Se ține la cuptor o oră și se servește cu sos de roșii
aromatizat cu cîteva frunze de tarhon sau cu 1-2 căței de usturoi.
Se servește cu spaghete fierte, acoperite cu sos.




Cartofi cu brînză la cuptor





CARTOFI CU BRÎNZĂ LA CUPTOR



Cantitățile necesare pentru 4 porții



- 1/2 kg cartofi
- 2-- ml lapte
- 3 ouă
- 3 linguri de cașcaval ras ( sau brînză telemea ),
- sare



Mod de preparare



Se fierb cartofii în coajă, se curăță și se taie în felii subțiri.
Se așază în mai multe straturi într-o cratiță unsă.
Peste ei se toarnă ouăle bătute cu laptele.
Deasupra se presară cașcavalul. ( sau telemeaua )
Se coc în cuptor la foc potrivit, pînă cînd
capătă culoarea gălbuie-aurie.






Cartofi cu brînză la cuptor





CARTOFI CU BRÎNZĂ LA CUPTOR



Cantitățile necesare pentru 4 porții



- 1/2 kg cartofi
- 2-- ml lapte
- 3 ouă
- 3 linguri de cașcaval ras ( sau brînză telemea ),
- sare



Mod de preparare



Se fierb cartofii în coajă, se curăță și se taie în felii subțiri.
Se așază în mai multe straturi într-o cratiță unsă.
Peste ei se toarnă ouăle bătute cu laptele.
Deasupra se presară cașcavalul. ( sau telemeaua )
Se coc în cuptor la foc potrivit, pînă cînd
capătă culoarea gălbuie-aurie.






Postare

  ANPC Termeni și Condiții