Friptură de vițel cu sos și piure de legume





FRIPTURĂ DE VIȚEL CU SOS ȘI PIURE DE LEGUME




Cantitățile necesare :



1/2 kg carne de vițel ( piept sau spate
- 30 g unt
- 30 untdelemn
- două cepe
- 3-4 ciuperci
- o linguriță de făină
- un pahar de zeamă de carne
- 1/4 kh roșii
- sare
- pătrunjel verde
- piure de legume preparat separat.


Mod de preparare



Se spală carnea, se alege de oase, și se taie
în bucăți potrivite.
Oasele se pun să fiarbă împreună, cu o ceapă.
Bucățile de carne se rumenesc în unt amestecat
cu untdelemn, se adaugă ceapă tocată, ciuperci
fin tocate, pătrunjel și făină.
Se lasă să se rumenească în continuare.
Se toarnă apoi zeama de carne, roșiile tăiate, sare.
Se fierbe friptura înăbușit.
Se servește cu un piure de legume și cu sosul
din cratiță pus pe deasupra.



Friptură de vițel cu sos și piure de legume





FRIPTURĂ DE VIȚEL CU SOS ȘI PIURE DE LEGUME




Cantitățile necesare :



1/2 kg carne de vițel ( piept sau spate
- 30 g unt
- 30 untdelemn
- două cepe
- 3-4 ciuperci
- o linguriță de făină
- un pahar de zeamă de carne
- 1/4 kh roșii
- sare
- pătrunjel verde
- piure de legume preparat separat.


Mod de preparare



Se spală carnea, se alege de oase, și se taie
în bucăți potrivite.
Oasele se pun să fiarbă împreună, cu o ceapă.
Bucățile de carne se rumenesc în unt amestecat
cu untdelemn, se adaugă ceapă tocată, ciuperci
fin tocate, pătrunjel și făină.
Se lasă să se rumenească în continuare.
Se toarnă apoi zeama de carne, roșiile tăiate, sare.
Se fierbe friptura înăbușit.
Se servește cu un piure de legume și cu sosul
din cratiță pus pe deasupra.



Mușchi de vită împănat




MUȘCHI DE VITĂ ÎMPĂNAT


Cantitățile necesare



- 400 g mușchi
- 50 g slănină proaspătă ( pentru copii mari )
- un morcov
- usturoi
- 1/2 lămîie
- sare.




Mod de preparare


Se curăță mușchiul și se freacă cu lămîie.
Se împănează cu bucățele de slănină, morcov, usturoi tăiat.
Se adaugă puțină sare.
Se înfășoară cu felii de slănină și se bagă la cuptor.
Cînd carnea s-a frăgezit, se desfac feliile de slănină,
se taie mușchiul felii, se stropește cu sosul din tavă
și se servește cu orice salată, după sezon.



Mușchi de vită împănat




MUȘCHI DE VITĂ ÎMPĂNAT


Cantitățile necesare



- 400 g mușchi
- 50 g slănină proaspătă ( pentru copii mari )
- un morcov
- usturoi
- 1/2 lămîie
- sare.




Mod de preparare


Se curăță mușchiul și se freacă cu lămîie.
Se împănează cu bucățele de slănină, morcov, usturoi tăiat.
Se adaugă puțină sare.
Se înfășoară cu felii de slănină și se bagă la cuptor.
Cînd carnea s-a frăgezit, se desfac feliile de slănină,
se taie mușchiul felii, se stropește cu sosul din tavă
și se servește cu orice salată, după sezon.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții