Șnițel Vienez




ȘNIȚEL VIENEZ



Cantitățile necesare pentru 4 porții


Video șnițele din piept de pui
- 600 g carne ( pulpă )
- 4 felii de șuncă
- o lingură de făină
- 100 ml untdelemn
- o ceapă
- 200 g mazăre boabe
- 1/4 kg de cartofi
- un ou
- două linguri de pesmet
- sare
- un pahar de maioneză
- lămîie
- puțin muștar.

Video șnițele din piept de pui

Mod de preparare



Se taie carnea în felii și se bate cu bătătorul,
ca pentru șnițel.
Se sărează foarte puțin.
Deasupra fiecărei felii se așează cîte o felie de șuncă.
Se trece prin făină, ou bătut cu pesmet.
Se prăjesc pe ambele părți.
Se fierb cartofii în coajă, se curăță, se taie cubulețe
și se amestecă într-un castron, cu mazăre, ou, muștar și maioneză.
Acest amestec de salată se servește ca garnitură la șnițele.
Video șnițele din piept de pui


Șnițel Vienez




ȘNIȚEL VIENEZ



Cantitățile necesare pentru 4 porții


Video șnițele din piept de pui
- 600 g carne ( pulpă )
- 4 felii de șuncă
- o lingură de făină
- 100 ml untdelemn
- o ceapă
- 200 g mazăre boabe
- 1/4 kg de cartofi
- un ou
- două linguri de pesmet
- sare
- un pahar de maioneză
- lămîie
- puțin muștar.

Video șnițele din piept de pui

Mod de preparare



Se taie carnea în felii și se bate cu bătătorul,
ca pentru șnițel.
Se sărează foarte puțin.
Deasupra fiecărei felii se așează cîte o felie de șuncă.
Se trece prin făină, ou bătut cu pesmet.
Se prăjesc pe ambele părți.
Se fierb cartofii în coajă, se curăță, se taie cubulețe
și se amestecă într-un castron, cu mazăre, ou, muștar și maioneză.
Acest amestec de salată se servește ca garnitură la șnițele.
Video șnițele din piept de pui


Friptură de vacă cu sos de roșii




FRIPTURĂ DE VACĂ CU SOS DE ROȘII



Cantitățile necesare pentru 4 porții


- 1/2 kh carne
- o ceapă
- două linguru de untdelemn
- două linguri de bulion de roșii
- 20 g unt
- 250 g spaghete sau macaroane
- sare.




Mod de preparare


Carnea se spală și se sărează.
Se lasă să stea 30 de minute, apoi se pune în
cratiță împreună cu untdelemnul și ceapa.
Se rumenește pe ambele părți.
Se adaugă treptat apă caldă și se ține pe plită
să fiarbă înăbușit 1/2 oră.
Apoi se unge cu ulei sau unt, și se pune la cuptor,
ca să se rumenească.
Se scoate friptura și se prepară sosul din bulion
ușor diluat cu puțină apă în tavă, fierbîndu-l în
cîteva clocote.
Se strecoară apoi și se ține la cald.
Se servește cu macaroane sau spaghete fierte.





Friptură de vacă cu sos de roșii




FRIPTURĂ DE VACĂ CU SOS DE ROȘII



Cantitățile necesare pentru 4 porții


- 1/2 kh carne
- o ceapă
- două linguru de untdelemn
- două linguri de bulion de roșii
- 20 g unt
- 250 g spaghete sau macaroane
- sare.




Mod de preparare


Carnea se spală și se sărează.
Se lasă să stea 30 de minute, apoi se pune în
cratiță împreună cu untdelemnul și ceapa.
Se rumenește pe ambele părți.
Se adaugă treptat apă caldă și se ține pe plită
să fiarbă înăbușit 1/2 oră.
Apoi se unge cu ulei sau unt, și se pune la cuptor,
ca să se rumenească.
Se scoate friptura și se prepară sosul din bulion
ușor diluat cu puțină apă în tavă, fierbîndu-l în
cîteva clocote.
Se strecoară apoi și se ține la cald.
Se servește cu macaroane sau spaghete fierte.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții