Sos alb





SOS ALB



Cantitățile necesare


- 5 g făină
- 5 g unt
- 50 ml lapte.




Mod de preparare


Se poate prepara în următoarele variante ?

1. Se pun la fiert două părți din cantitatea de lapte.
Separat se dizolvă făina în laptele rece și se
toarnă peste laptele care fierbe.
Se  amestecă tot timpul, pentru a nu se forma cocoloașe.
Se adaugă unt proaspăt cînd sosul este fierbinte.
Aceste este sosul Bechamel.

2. Același sos se poate prepara cu făina dizolvată
în apă călduță și poi totul se fierbe în lapte.
Se adaugă untul la sfîrșit.

3. În loc de lapte se poate folosi supă de carne sau legume
strecurată, cu care se amestecă făina și se fierbe la foc mic
iar la sfîrșit se adaugă untul.

Sosul alb se întrebuințează foarte mult la mîncărurile
pentru copii, ca : budinci, rasol de carne sau pește etc.
Este mai gustos dacă i se adaugă zeamă de lămîie
și verdeață tocată.



Sos alb





SOS ALB



Cantitățile necesare


- 5 g făină
- 5 g unt
- 50 ml lapte.




Mod de preparare


Se poate prepara în următoarele variante ?

1. Se pun la fiert două părți din cantitatea de lapte.
Separat se dizolvă făina în laptele rece și se
toarnă peste laptele care fierbe.
Se  amestecă tot timpul, pentru a nu se forma cocoloașe.
Se adaugă unt proaspăt cînd sosul este fierbinte.
Aceste este sosul Bechamel.

2. Același sos se poate prepara cu făina dizolvată
în apă călduță și poi totul se fierbe în lapte.
Se adaugă untul la sfîrșit.

3. În loc de lapte se poate folosi supă de carne sau legume
strecurată, cu care se amestecă făina și se fierbe la foc mic
iar la sfîrșit se adaugă untul.

Sosul alb se întrebuințează foarte mult la mîncărurile
pentru copii, ca : budinci, rasol de carne sau pește etc.
Este mai gustos dacă i se adaugă zeamă de lămîie
și verdeață tocată.



Biftec la grătar





BIFTEC LA GRĂTAR




Cantitățile necesare pentru 4 porții



- 400 g mușchi de vacă
- unt
- sare.




Mod de preparare



Se curăță mușchiul de pielițe și grăsime, apoi se taie
în bucăți rotunde, groase de două degete.
Carnea se bate puțin și se sărează.
Se unge grătarul cu grăsime și se încinge.
Se așează carnea și se frige pe o parte și pe cealaltă.
Se servește pe farfurii calde, cu cartofi prăjiți și cu salată.
Carnea se garnisește cu unt cît o nucă, amestecat cu verdeață tocată.




Biftec la grătar





BIFTEC LA GRĂTAR




Cantitățile necesare pentru 4 porții



- 400 g mușchi de vacă
- unt
- sare.




Mod de preparare



Se curăță mușchiul de pielițe și grăsime, apoi se taie
în bucăți rotunde, groase de două degete.
Carnea se bate puțin și se sărează.
Se unge grătarul cu grăsime și se încinge.
Se așează carnea și se frige pe o parte și pe cealaltă.
Se servește pe farfurii calde, cu cartofi prăjiți și cu salată.
Carnea se garnisește cu unt cît o nucă, amestecat cu verdeață tocată.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții